Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La ICR, Andrei Marga a născut pui vii

Zoom La ICR, Andrei Marga a născut pui vii

Dacă Ion Cristoiu ar fi lansat Evenimentul zilei la Cluj, găina cu pui vii şi-ar fi meritat cu prisosinţă celebritatea postumă. Boc, cu şoferul pe post de expert şi consilier, ar fi fost un strălucit strămoş pentru Andrei Marga. Clujul ar fi fost nemurit pentru capacitatea de a-şi depune ouăle prin instituţiile statului.

Scandalul de la ICR nu face decît să confirme că funcţionarii sînt nişte găinuşe vesele, cu pui foarte vii. În data de 23 noiembrie, pe site-ul oficial apărea anunţul concursului ce urma să umple golurile din filialele internaţionale. Printre altele, comunicatul suna aşa: „Comisia de concurs va selecta candidaturile eligibile pentru interviu, iar candidaţii vor fi programaţi pentru interviu în perioada 7-11 ianuarie 2013“. În 4 ianuarie, rezultatul era deja afişat, dar comunicatul afirma, cu sfială, altceva: „S-au înscris 189 de candidaţi pentru 5 posturi de director adjunct (30 de candidaţi) şi 12 posturi de referent (159 de candidaţi). Comisia, alcătuită conform legii, a analizat dosarele de concurs şi a stabilit, în conformitate cu regulamentul anunţat, candidaţii eligibili. În cazul în care candidaţii au fost la egalitate va fi organizat interviu, conform regulamentului, în intervalul 7-11 ianuarie 2013“.

Din clipa asta, nu mai contează că gaşca de la Cluj a cîştigat, pe şestache, o sinecurică. Că viitoarele referente la Praga şi Roma au fost persoanele care s-au ocupat de dosarele concursului, că referentul de la Londra e tehnician cercetător al Facultăţii de Fizică ori că vicepreşedintele PC şi-a luat vacanţă plătită. Concursul e nul. Ouăle erau clocite. 

Publicat în Cațavencii, nr. 1 (79)/2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint