Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La propunerea Irinei Margareta Nistor, orașul Băicoi își va schimba numele în La Naiba

Zoom La propunerea Irinei Margareta Nistor, orașul Băicoi își va schimba numele în La Naiba

După ce ani de-a rîndul au fost nevoiți să îndure titulatura de băicoieni, iată că locuitorii orașului Băicoi, Prahova, intră într-o nouă eră a progresului și a dezvoltării odată cu redenumirea oficială a orașului în La Naiba, la propunerea îndrăgitei dubloare de film Irina Margareta Nistor. „Schimbarea este una binevenită, pentru că vechiul nume de Băicoi era unul foarte neliterar și de-a dreptul obscen și vulgar“, crede doamna Nistor, care a dublat peste 3.000 de filme în perioada comunistă. „La Naiba e un nume mult mai drăguț și mai poetic. «Unde te duci?» / «La Naiba» sună foarte occidental, dar și neaoș românesc, nu-i așa?“

Pe lîngă Băicoi și localitățile Fututa (județul Prahova), Măciuca (județul Vîlcea), Trebuci (județul Ilfov) și Curva (județul Gorj) își vor schimba numele tot în La Naiba, ceea ce s-ar putea să producă confuzii pe viitor, însă, în funcție de situație, se poate folosi alternativ și denumirea Du-te Dracului.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. #1

    Pentru a nu ramane “fara coledz”, as propune reciclarea lui Baicoi, in loc de Bai Guvernule!

  2. #2

    ……iar pe Fututa, s-o serbam de 01.12., pana n-o mai ramane nimic din ea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale