Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La soare te poți uita, dar în parcul-bibelou nu poți intra

Zoom La soare te poți uita, dar în parcul-bibelou nu poți intra

De obicei, la această rubrică, nu am abordat chestiuni ridicole din județul Constanța dintr-un motiv cât se poate de simplu: referindu-te la Constanța, e greu să decizi care e definiția termenului „ridicol”, cu atât mai mult cu cât acest județ a avut ani buni un primar care împingea tot mai în față, cu fiecare apariție, însemnătatea acestui cuvânt. Dar am zis să încercăm, căci din zare s-a văzut la malul mării o investiție demnă de atenția colectivă: un parc din comuna Topraisar făcut într-atât de frumos și bine, încât autoritățile locale au decis că nu există nici un cetățean demn să-i treacă pragul.

În comuna Topraisar nu prea există utilități. Apa e cum e și vine de unde vine, de gaz ori canalizare nu se pune problema, dar evident că marea problemă a localnicilor era lipsa unui parc ultramodern. Și sigur că Primăria a sărit de îndată să rezolve această problemă arzătoare, luând act de necesitățile alegătorilor. Și-au băgat mâna în buzunar și pac! – au scos 200.000 de euro pentru un parc. Nu orice parc, căci topraisarenii merită ce e mai bun. Astfel, localnicii au fost orbiți cu locuri de joacă moderne din materiale de înaltă finețe, plante și arbori aproape exotici, bănci și sistem de iluminat eco, alimentat de la panouri fotovoltaice.

Și arăta extraordinar când edilul comunei a tăiat panglica. Acela a fost însă și un moment de tristă revelație pentru primar: acesta și-a dat seama că, în ciuda planului, banii investiți chiar au dat naștere unui rezultat remarcabil. Concluzia? A închis parcul. Exact așa, fără prea multe explicații. De fapt, explicații au fost: parcul se închide de teama vandalilor care nu înțeleg măreția proiectului, dar și pentru că localnicii nu prea pricep ei cum să se poarte cu vegetația din parcul sechestrat de primar.

Soluția există însă: parcul se deschide cu condiția unei investiții de încă 30.000 de euro într-un sistem de supraveghere. De ce? Pentru că în Topraisar, cumva, nu există instituția Poliției Locale. Nu, pe bune. Nu există.

2 comentarii

  1. #1

    Nu este in caz unic ! Aceiasi situatie o intalniti si in comuna Gropnita judetul Iasi , aceste parcuri found construite si acum sunt lasate neingrijite

  2. #2

    Haide, bā, ce cāutām noi in Uniunea Europeanā, când ne-ar sta mult mai bine in Uniunea Asiaticā??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100