Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La vremuri noi, tot parcuri triste. Dar noi

Zoom La vremuri noi, tot parcuri triste. Dar noi

Ai zice că rubrica asta este sponsorizată de vreo organizație extremistă care contestă parcurile și că e scrisă de cineva care a avut un episod personal neplăcut cu un parc, iar acum își varsă aici amarul. Dar nu e. Pur și simplu, la noi, parcurile sunt jucăria preferată a administrațiilor publice locale puse pe spart bani aiurea pe la firmele tovarășilor și pretenarilor. E și normal, că doar vin campaniile.

Bucureștiul, dincolo de a fi de departe cel mai poluat oraș al României, are foarte multe parcuri mari. E puțin paradoxal, dar veți înțelege că e chiar normală situația de îndată ce veți vedea cum arată multe dintre aceste parcuri. Multe dintre ele nu au verdeață, de exemplu. Sunt, așa, niște câmpuri pe care s-au înghesuit băncuțe, fântâni și niște ochiuri de apă ce nu au mai fost curățate de la ultima inundație. De asta e și greu să spargi bani cu parcuri prin București. Dar dacă ești la sectorul 3 se rezolvă.

La prima încercare, parcul a costat cam 700.000 de euro. Puțin, prea puțin. Cu scoruri din astea nu prinzi Champions League. Oamenii, ca studenții ăia ce aleg facultăți dând cu banul, s-au prins repede că e nașpa treaba și au lăsat jucăriile jos. Alt proiect, alți bani. În timp ce băncile, coșurile de gunoi și bucățile din locuri de joacă au rămas la soare, din Primărie au mai ieșit 112 milioane de lei, pentru modernizare. Conform planurilor, în locul copacilor din Parcul Pantelimon vor apărea piscine, plaje, un râu artificial, tobogane, o tiroliană şi-un montagne russe. Betonul va ajunge şi el: sub formă de clădiri, alei, fundaţii. Celebrii biscuiţi de ciment şi câteva maldăre de borduri sunt depozitate deja. Și dacă i se părea cuiva că tabloul nu e suficient de frumos, hai să nu uităm că până la sectorul 3 mai sunt două sectoare și că de la sectorul 3 mai sunt încă trei, astfel că de la sectorul 6 vin niște aparate de fitness pentru frații risipitori din vecini.

Și mai are sens să spunem că în parcul ăla nu ajunge nimeni și că e aproape pustiu pentru că e pus la dracu-n praznic? Nu, asta nu. Oamenii nu contează în astfel de probleme. Dacă ar fi contat… să fim serioși, nici nu aveam rubrica asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale