Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Londophone. Ambasada pub-urilor britanice la București

Zoom Londophone. Ambasada pub-urilor britanice la București

Unde: La vreo sută de metri de gardul Cișmigiului, pe Zalomit (străduța care se varsă în Brezoianu, chiar înainte de confluența acesteia cu Bulevardul Elisabeta), la nr. 2, în clădirea fostului magazin al clubului Steaua. Ai de coborît un hol îngust spre înlănțuirea de încăperi micuțe, ceva mai mari decît o cabină telefonică, între zidurile cărora nu se știe cum au încăput atîtea canapele capitonate, mese și scaune înalte din lemn masiv, rafturi cu cărți și reviste. Pe pereții vopsiți în celebrul roșu obsedant, în locul uriașelor plasme de aruncat privirea în gol de prin alte părți, postere înrămate de studiat cu atenție.

Cine: Atmosfera e de pub englezesc transplantat într-un subsol bucureștean. Lume tînără, educată, genul care a băut ceva pint-uri prin crîșmele londoneze și se bucură că are cu cine să împărtășească impresii. Prima dată, te simți ca într-o vizită acasă la un expat englez pe care abia l-ai cunoscut, printre prietenii săi care se întrețin în îndelungi convorbiri despre cărți, muzică, filme sau joacă șah, Tangram, bridge cu un pahar în mînă.

Muzică: Rock vechi, jazz, ambiental: Beatles, The Who, Sex Pistols, Miles Davis, Yann Tiersen. Desigur, nu toți deodată. Din cînd în cînd, pe scena mică din Londophone, se mai derulează un episod al serialului Lend Us Your Ears, X!, unde X este un grup/artist din underground (au concertat aici trupe de care vei auzi, mai devreme sau mai tîrziu: Poetrip, Sophisticated Lemons, Avant'n'Gard) sau chiar vreun meloman din public care face pe DJ-ul pentru o seară, turnînd în urechile audienței piesele sale preferate.

Ce/Cît: Dacă vrei să te încălzești, nu neapărat la ora 5, un ceai englezesc, negru, cu aromă de caramel, e 5 lei; dacă vrei să te încălzești, dar nu consumi apă sub nici o formă, există în ofertă whiskey (de la 9 lei – Ballantine's – la 21 lei – Lagavulin), vodcă (de la 6 lei – Wyborowa – la 10 lei – Russian Standard), absint, tequila, rom (8-12 lei). Dacă vrei să te răcorești, treci pe bere (de la 5 lei – Timișoreana – la 12 lei – Paulaner).

WC: Are un aer romantic (vizual – mereu, olfactiv – cîteodată): lumînări înfipte în sticle de vin, ceară scursă pe suportul lavoarului, crenguțe cu flori uscate, oglinzi mari. Vorba lor, e "filthy enough to look genuine Londoner, clean enough to have casual sex".

Publicat în Cațavencii, nr. 2 (80)/2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint