Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mari spioni români: agentul electoral 000

Zoom Mari spioni români: agentul electoral 000

1992 a venit cu valuri inconştiente de entuziasm. După confruntarea titanilor Emil şi Nicolae, după o seară de luptă crîncenă, numele cîştigătorului s-a întrupat. Eram îndoit. Profesorul de geologie îl depăşise pe criticul „nostru“ literar şi părea să n-aibă nici o şansă în faţa vulpoiului Iliescu. Da’ te pui cu voinţa politică?

Lucram, în acea perioadă, la o firmă. Şi ce firmă! Aveam computere Apple, aveam în subordine imprimante şi scannere. Pe ascuns, m-am apucat să tipăresc afişe şi broşuri electorale. Da, doar că politica era interzisă în firmă. Patronul făcea afaceri şi voia linişte. Eu aveam un salariu măricel. Să-i dau cu piciorul? Lucram după program şi ascundeam materialul în congelator. În week-end îl băgam în Dacia fostului meu coleg de liceu Mihai Jemna. Băteam şoselele patriei, lăsînd sămînţa otrăvitoare a CDR la oraşe şi sate.

Pe căi oculte aflasem de o vilă pitită a lui Dan Marţian. Mi-am luat aparatul de fotografiat, am încărcat încă o dată Dacia şi am pornit la drum. Ghinion, viloiul era o fundaţie părăsită. Sătenii nu erau, nici ei, de acord, a cui e ruina. N-aveam ce poza. Dezvăluirea ucigătoare murise. Mohorîţi, am schimbat tactica şi am pornit la împărţeala fluturaşilor. Un sătean a luat hîrtiuţa, s-a îndepărtat, s-a uitat o clipă pe ea şi s-a întors. „Fi-v-ar ţapu’ al dracului!“ Din mînă i-a zburat un bolovan. Am zbughit-o ca din puşcă. Figuri ameninţătoare ieşeau pe porţi. Am ajuns în Bucureşti şi mai mohorîţi. Ce era de făcut? Mi-am luat marfa şi am ascuns-o la loc în congelator.
Cînd firma a dat faliment, Emil Constantinescu era, în continuare, la rece…

Publicat în Cațavencii, nr. 49, 12-18 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint