Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Minciuna are picioare scurte și mecla lui Orban

Zoom Minciuna are picioare scurte și mecla lui Orban

Dreapta românească se detonează pe fiecare temă care ține agenda publică.

Spre exemplu, pe Ludovic Orban îl vezi mergând la braț cu protestatarii. Zbiară împotriva Ciumei colorate și lăcrimează când aude cuvântul anticorupție. Eh, și în timp ce Orban rupe cămașa anticorupției de pe el în piață, colegii lui, deputații PNL Bogdan Iulian Huțucă, Raluca Turcan, Claudiu Vasile Răcuci și Ștefan Ion fac o lege prin care dezvoltatorii imobiliari pe persoană fizică sunt scutiți de taxe și contribuții sociale. Mulți, bani mulți, de la Robert Negoiță, care figura cu datorii de 60 de milioane de euro, până la Bucșaru, Becali, Nețoiu. În total, vreo șapte mii de persoane, de biznismeni, nu?

Ce cocktail de ipocrizie și nesimțire trebuie să-ți administrezi la micul dejun ca să dai o astfel de lege, iar apoi să strigi împotriva corupției…

Aa, să ne înțelegem, legea s-a votat cu două mâini în Camera Deputaților. De la PNL a fost un singur vot împotrivă, de la USR au fost trei abțineri și cam atât. PMP, UDMR, ALDE, Minorități, cu toții au ridicat mâna, găsind că este o lege în interes public.

La fel a găsit și Klaus Iohannis, care a promulgat legea la începutul anului.

Același Ludovic Orban vine și ne spune că transferul contribuțiilor este consecința și măsura urii pe care PSD o poartă oamenilor activi, independenți, celor care – nu-i așa? – iau viața-n piept, pe cont propriu. Nimic mai stupid: transferul contribuțiilor îi afectează pe cei care câștigă sub salariul minim brut și puțin peste. Pentru cei cu venituri de mii de euro, transferul aduce bani în plus. Însă atât îl duce mintea pe Orban, să se raporteze la niște calcule, lăsând cu totul în urmă principiul în sine, al transferului contribuțiilor în întregime asupra muncii, angajatorul având și avantajul unei micșorări a impozitului pe venit de la 16 la 10%. Și-atunci, despre ce vorbește acest Orban? Care răzbunare? Aceeași răzbunare pe care liberalii au pregătit-o dezvoltatorilor imobiliari?

De-abia aștept să-i văd pe Orban, pe Turcan, pe useriști în fruntea protestatarilor, conducând poporul prin deșertul corupției pesediste.
1 comentariu

  1. #1

    Hoții lor și hoții noștri. Hoții lor sunt răi, ai noștri sunt buni. Când interesele converg, nu mai există hoți, pentru că, așa cum spui, se fac legi care îi transformă în oameni de afaceri onorabili.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint