Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

N-are balta pește, cât are ministerul bani

Zoom N-are balta pește, cât are ministerul bani

Când faci un proiect de amploare, e normal să îți mai scape ceva. Faci un protip de mașină și omiți faptul că butonul care deschide geamul e din plastic, când tot interiorul e din fibră de carbon. Construiești o casă și pui gaura pentru hotă direct în spatele centralei termice. Faci un stadion și uiți să cumperi dulapuri cu spațiu pentru umerașe pentru vestiare. Dar niciodată, din motive care țin de logica elementară, nu vei fi atât de idiot încât să faci un prototip de mașină care nu are nici un fel de motor, o casă care nu are fundație și pereți ori un stadion care nu are teren cu iarbă. Pentru că, dacă ai face asta, ai omite însăși esența proiectului și ai trece drept un om care a revoluționat incompetența. Și acum momentul exemplului pentru toată parabola. Cuvinte-cheie: Tulcea, 2016, Ministerul Agriculturii, Bursa de Pește, cinci milioane de euro, utilitate-canci.

Am scris deja de nenumărate ori despre proiecte de investiții care pur și simplu nu își au sensul și nu pot fi numite „investiții” pentru că nu reprezintă asta. Centre de informare turistică unde nu există turiști, stadioane unde nu există oameni, parcuri tematice la 20 de kilometri de oraș. Lista e relativ nesfârșită. Dar la Tulcea s-a trecut la nivelul următor. Pentru că în Deltă se pescuiește-n draci și se vinde pește la negru cu frecvența debitului Dunării, de mult timp era necesară o Bursă de Pește unde pescarii să se manifeste. Bursa de Pește e una dintre marile lupte ale comunității și în final, din punct de vedere fizic, s-a făcut.

Cinci milioane de euro a costat și a fost recepționată în primăvară. Procesul de recepționare presupune, în esență, că beneficiarul dă în scris că totul este în regulă și că executantul a făcut o treabă bună, astfel că investiția poate să fie utilizată. Cam asta s-a întâmplat, doar că prin septembrie cineva s-a uitat prin clădirea Bursei de Pește, a observat cum investiția de la cap se împute și a zis: „Hei, în clădirea asta cât o Arcă nu există utilități!”. „Din păcate, e eroare de proiect”, a răspuns Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, de parcă cineva ar fi pus geamuri cu folie în locul unor geamuri fumurii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale