Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nu mă întreba cum am făcut primul milion de begonii

Zoom Nu mă întreba cum am făcut primul milion de begonii

Ce om să fii să nu îți placă florile, nu? Cum caută ele lumina, cum te îmbie ele la visare atunci când le simți parfumul, cum aduc un zâmbet jucăuș pe chipul persoanei iubite atunci când i le oferi într-un buchet, cum ajung ele să coste un procent bun din bugetul unei primării puse pe fericirea unei firme iubite. N-ai cum, dom’le, n-ai cum.

Bucureștiul e orașul ăla despre care toată lumea spune că, dacă ar avea mai multe ronduri de flori, ar fi un oraș perfect. Am glumit. Sau poate că nu. Oricum ar fi, pare că orice strategie de transformare a Capitalei într-un oraș mai puțin incompatibil cu existența organismelor pluricelulare începe și, de multe ori, se termină cu un braț de flori. Dacă stai să te gândești, florile sunt ca un cadou dat de către divinitate autorităților locale puse pe topit bani publici. Florile, prin felul lor de a fi, mor. Din fericire pentru primării, mor natural în mai puțin de un an de la plantare. Poate chiar mai repede, dacă le ajuți puțin.

Și dacă mor, e nevoie de altele. Pentru că, nu-i așa, fără flori nu se poate trăi, dar fără câteva sute de milioane de lei ne descurcăm. La sectorul 6, Primăria a împrumutat 150 de milioane de lei pentru a amenaja peisagistic spațiile verzi de pe mai multe străzi și bulevarde pe care le administrează. Sunt bani de la bugetul local pentru că, spune primarul Gabriel Mutu, el nu știe să fie disponibile fonduri europene pentru așa ceva.

În vecini, la sectorul 3, primarul Robert Negoiță plantează și el niște flori. 350 de milioane de lei costă vagonul de lalele și de panseluțe pe care îl oferă Primăria contribuabililor. Ca să ne facem o idee, printre alte mii de plăntuțe, vin un milion de begonii. Sigur, frumusețea e chiar aici. Trecătoare cum le știm, florile au multe lucruri în comun cu banii. Vin și pleacă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100