Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nu mă întreba cum am irosit prima sută de milioane de lei

Zoom Nu mă întreba cum am irosit prima sută de milioane de lei

Dacă ați trăit sub vreo bucată de calotă glaciară, să știți că 2018 este an centenar. Și, Doamne, ce ne mai place! Nu neapărat nouă, cetățenilor de rând, ci mai ales autorităților locale, pentru care Centenarul e un soi de spectacol în aer liber în care concurenți se întrec la categoria “Cine irosește mai bine bani publici”. Până acum avem peste 100 de milioane de lei. Și e abia august.

Aproape 14 milioane de lei au ajuns la proiecte care vizau organizarea de festivaluri, gale și paranghelii pseudo-culturale, iar până acum, o sumă similiară a fost îngropată în renovarea sau reconstrucția unor monumente. Județul Iași a primit peste 8 milioane de lei pentru evenimente închinate Centenarului, iar unul dintre proiecte ține de realizarea unui tricolor de proporții pantagruelice. Tricolor care a mai și costat peste 500.000 de lei, dar e OK, că se vede din orice colț al orașului, și se știe că, pentru orice om din Iași, marea durere de până acum era că nu vedea culorile tricolorului atunci când micționa în fundul curții. Ei bine, acum s-a rezolvat și asta.

În caz că vă întrebați cum dracu’ de anul ăsta ați auzit de existența festivalului “Cerbul de Aur”, despre care toți credeam că, totuși, e într-un loc peste care deja au crescut doi metri de iarbă, ei bine, totul se întâmplă și pentru că evenimentul a primit de la stat 4,6 milioane de lei. Altfel, Baia Mare a mai primit 400.000 de lei pentru proiectul “100 de baloane pentru România”, chestie la care s-a întâmplat exact ce pare că s-a întâmplat: nimic.

Evident, ne place. E bine. Ne distrăm. Trece cândva și anul ăsta. Nu e sigur că trece chiar anul ăsta, dar putem spera.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100