Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nu uitaţi de cosorul lui Moceanu, dle Marga!

Zoom Nu uitaţi de cosorul lui Moceanu, dle Marga!

Dacă ridicolul ar ucide, am vorbi la trecut despre profesorul Marga. Omul nu pricepe la ce foloseşte ICR-ul peste care a ajuns preşedinte. Vrea să transforme institutul din ce e în ce n-ar trebui să fie, răsfăţîndu-şi obtuzitatea prin studiouri de televiziune unde face pe protectorul artei şi ocrotitorul culturii. Fostul profesor de socialism ştiinţific, convertit la liberalism după o escală printre ţărănişti, a rămas prizonierul penibil al limbajului de lemn, după ce a învîrtit mulţi ani bisturiul logicii, transformat în polonic, în oala cu rumeguş a propagandei protocroniste.

Prin gura lui iau azi cuvîntul şi dau indicaţii preţioase inubliabilele tovarăşe Aneta Spornic şi Suzana Gîdea. Filmul? Avem realizări, dar să nu ne rezumăm la atît! Literatura e, indiscutabil, un domeniu, dar cultura, trebuie să fim de acord, înseamnă mult mai mult. Să nu uităm că un român a inventat caloriferul! – ne aminteşte, emoţionat, Andrei Marga. Vă daţi seama ce perspective strălucite ni se deschid? La Salonul de carte de la Paris, românismul triumfător dirijat de profesorul Mar­ga va fi întruchipat printr-o expoziţie de calorifere cu vînzare. Ne vom demonstra unicitatea, la ICR-ul din New York, prin intermediul genialului făcăleţ şi al fascinantei sfori de tăiat mămăliga, despre care va conferenţia însuşi preşedintele institutului. Iar la Cannes, vom concura cu un film de amplă respiraţie despre cosorul lui Moceanu, după care profesorul Marga va oferi autografe cu stiloul lui Petrache Poenaru.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint