Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O, brad frumos, tu te-ai întors

Zoom O, brad frumos, tu te-ai întors

Mi se pare fascinant faptul că în țara asta mai există brazi. Sau, dacă e până acolo, e miraculos însuși faptul că lumea mai știe să vorbească despre brazi în România. S-a tăiat atât de mult în fiecare primăvară, vară și toamnă și am tăiat cu toții atât de mult de fiecare Crăciun, încât te și miri că nu vorbim despre brazi ca despre inorogi: niște chestii despre care parcă am auzit cândva, nu știm exact cum arată și nici nu știm dacă sunt reali sau niște personaje din filme SF. Eh, și uite că ăștia se încăpățânează să existe. Bă, da’ voi chiar nu vă învățați minte!

Mă rog, treaba pare pe cale să se rezolve. Autoritățile locale de peste tot le-au pus gând rău brazilor. Am prins demența asta cu brazii de Crăciun prin orașe. E nebunie. Sunt și ofertanți: păi, bradul se taie din pădure, se aduce printre betoane, se umple de prostii luminoase și la anul altul, că dacă stă cu trunchiu-n aer se usucă și el. Nu e veșnic verde cum am învățat la grădiniță.

Probabil, ultima dată când am vorbit despre Târgu Jiu a fost chiar în urmă cu doi ani, înainte de Crăciun, când Primăria orașului dădea 100.000 de lei pentru un brad artificial. Mult, prea mult, dar exista promisiunea de refolosire a bradului. Eh, canci. Nu le mai place. Așa că bradul va sărbători Crăciunul în beci, în timp ce Primăria cumpără brad natural. 10.000 de lei va costa numai împodobirea lui.

La Galați ai zice că Dunărea a adus cu aluviunile ceva comori. Altfel e greu să îți explici cum de autoritățile locale au 700.000 de euro ca să cumpere beculețe, ghirlande și ornamente pentru a împodobi străzile orașului. Bine, de fapt, e chiar simplu să îți explici. Sigur, lupta e acerbă. Să luăm exemplul marelui oraș Ghimbav, care, în același scop, cheltuiește peste 100.000 de euro, adică tot atât cât cheltuiesc pe astfel de obiective și sărăcanii ăia de care nu a auzit nimeni din Timișoara și Brașov. Așa e, na, dacă te zgârcești, nu scrie nici dracu’ despre tine în Cațavencii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale