Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O vizită plăcută la Hotel Universal

Zoom O vizită plăcută la Hotel Universal

Simona Sora, Hotel Universal, Ed. Polirom 2012.
Cu puţină atenţie, în tot ceea ce e nou în Bucureştiul vechi poţi desluşi legături cu oraşul de odinioară. Simona Sora le-a dibuit în romanul ei care începe şi se termină într-o pivniţă de pe uliţa din Fundul Curţii. Aici se pune la cale Hotelul Universal de pe Gabroveni 12, care peste mulţi ani va deveni cămin studenţesc, şi de asemenea aici va fi avut loc demult o întîlnire de taină a fraţilor masoni, toate cele fiind povestite de autoare cu umor şi har.

Boris Vian, Iarba roşie, Ed. Univers, 2012.
Un cîine înzestrat cu darul vorbirii nu ştie cum să scape de dureri de burtă. Cîinele, care se numeşte Senatorul Dupont, găseşte un uapitic cu care îşi rezolvă problema. (Nu mă întrebaţi ce e uapiticul şi nici de ce cîinele vorbeşte.) Wolf, stăpînul lui, vrea să-şi înţeleagă viaţa. În acest scop a inventat o maşină a timpului cu care încearcă să-şi vindece suferinţele existenţiale. Un roman mic, dar bulversant.

Publicat în Cațavencii, nr. 50, 19-25 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint