Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Oameni cu telescaunul la cap

Zoom Oameni cu telescaunul la cap

Facem ce facem și ne întoarcem tot către zona de turism. N-ai ce face, dom’le, acolo am găsit noi nișa de îngropat bani, și-am bătut calul ăla până l-am băgat în asfalt. Cineva, cândva, nu știm cine, ne-a spus nouă, românilor, că orice obiectiv turistic natural e mai mișto dacă ai în zon[ un telescaun. Să fie acolo o ață și un scaun în care să urce oamenii și să fie duși, obligatoriu, pe deasupra respectivului obiectiv. Și, zdraaaang, ne-am trezit cu telescaune peste tot.

Chiar și la Iași, mai precis în zona de agrement Ciric. Unde, ce să vezi, nu există absolut nimic important de văzut, însă municipalitatea ieșeană a anului 2012 nu s-a lăsat intimidată de astfel de detalii și a sărit pe banii europeni, cu care au promis o adevărată revoluție turistică. Premisele unui eșec răsunător existau și chiar riscai să te împiedici de ele: era vorba despre un telescaun care să parcurgă o distanță de nici 400 de metri, nu era nimic relevant de văzut „de sus”, iar costurile estimate erau de dimensiunea unui tun ca la carte: 12 milioane de euro, jumătate fiind fonduri nerambursabile.

Printre altele, proiectul a presupus și defrișarea a aproximativ 6,6 hectare de pădure și cum Ăl de Sus nu dă cu parul, a început imediat și circul problemelor de proiectare: ba nu a fost suficient spațiu defrișat, ba nu s-a putut trage curent pentru instalație, dar cert este că până la slujba religioasă de inaugurare nimic nu mai era așa cum arătau cândva speranțele. Evident, nici profiturile, astfel că, în 2017, telescaunul a fost trecut la categoria „s-a născut talent, a murit speranță”. Măcar ceva a rămas: o anchetă DNA, dar ușor cu speranțele – nu s-a mai auzit nimic de ea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100