Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Perfecționarea s-a născut la sat și merge în concediu la Mamaia

Zoom Perfecționarea s-a născut la sat și merge în concediu la Mamaia

Greu de înțeles cum e posibil ca, în România, ca instituție, să poți deconta cheltuieli pentru activități de perfecționare în „managementul implementării proiectelor pe fonduri europene”. E ceva profund în tot conceptul ăsta, în condițiile în care logica e pur și simplu înfrântă într-o luptă nedreaptă. E ca și cum ai face cursuri de perfecționare în activitatea de mulgere a vacilor la niște fermieri care toată viața au crescut, cresc și vor crește alături de fiii, fiicele, nepoții și nepoatele lor… răsaduri de ceapă. Dar cum nepotrivirile astea sunt niște finețuri care pe la noi nu prea-s înghițite, să dăm pe repede înainte până la momentul de față, în care o situație cam atât de absurdă ca aceea de mai sus s-a întâmplat. Și s-a mai întâmplat și pe bani publici, pe ruta Mehedinți-Mamaia.

Dacă de Mamaia am auzit toți, cu județul Mehedinți ne e ceva mai greu să îl legăm de ceva anume. Să începem cu președintele CJ Mehedinți, domnul Aladin Gigi. Hai, că pe ăsta nu îl uităm. Domnul Aladin e de la PSD și a sesizat faptul că, în județul său, consilierii nu le prea au cu fondurile europene, așa că a hotărât să aprobe o finanțare de vreo 500.000 de lei pentru un curs, cam din același motiv pentru care, atunci când ți-e cald, bați un șlap de tavan și cânți „M-am suit în dealu’ Clujului” cu un creion între dinți. În apărarea domnului Aladin să spunem că în training au mers și consilieri din Opoziție, pentru că, pe stil nou, un blat în care îndeși toate taberele devine automat un proiect de viitor, cu rezultate greu cuantificabile, dar incomensurabile.

Sigur, să nu fim cârtitori: consilierii, aleși pe sprânceană, abia stau într-o speluncă de trei stele și le mai rămân doar 21 de ore de frecat menta pe bani publici după cele trei ore de curs pe zi. Vai de mama lor, într-adevăr. Măcar că după așa investiție se văd rezultate: niște băgăcioși din presa locală constănțeană spun că din 2012, de când se fac cursurile astea anual, în mai multe tranșe de „studenți”, Mehedințiul abia a reușit să piardă trei proiecte cu finanțare europeană, însumând vreo 20 de milioane de euro. Dar pe final au băgat viteză și au răzbit. Le-au pierdut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100