Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pleşu, Bacon­schi şi creştinismul de cumetrie

Zoom Pleşu, Bacon­schi şi creştinismul de cumetrie

Dl Andrei Pleşu are umor. Prin comparaţie cu acrii săi emuli, e reconfortant să îl auzi luînd în tărbacă sulfuroşii propagandişti de modă nouă. E imun la ameninţarea cu ştreangul ori cu excomunicarea. Din păcate, nu e imun la impostura gomoasă. Deunăzi, nu a găsit altceva mai bun decît să-i facă niţică propagandă electorală lui Teodor Bacon­schi.

Dl Pleşu a stricat orzul pe gîşte şi a dat cinstea pe ruşine: „Să ne bucurăm – dacă ne-am săturat într-adevăr de semianalfabeţi, veleitari de periferie şi şmecheri de firmă – că un ins cu un doctorat strălucit la Sorbona bate la uşa politicii româneşti. Teodor Baconschi însuşi […] va trebui să-şi testeze răbdarea, consecvenţa, umorul, popularitatea…“ Nefericitul articol, publicat acum doi ani, are confirmare: „Mahalaua ineptă“, „Românii din străinătate sînt partea cea mai evoluată a naţiunii române.“, „PDL [e] susţinut de România care lucrează, nu de România care cerşeşte.“, „Avem nişte probleme fiziologice, naturale, de infracţionalitate în sînul unora dintre comunităţile româneşti.“

Dl Baconschi binemerită de la patrie. Lider creştin, înşurubat la ugerul de dreapta al RAAPPS, printr-o fundaţie şmecheră, campionul Ambasadei române de la Paris are prospeţime. Aşa că Andrei Pleşu conchide în Ziarul de Iaşi: „N-am nimic de adăugat. Aud, acum, că Teodor Baconschi candidează la viitoarele alegeri în circumscripţia Iaşi. Socotesc că prestigiul, farmecul şi distincţia culturală a capitalei moldovene ar putea fi reprezentate cu brio de acest curajos politician. Croiala lui şi croiala oraşului rimează“. Cum rimează „Iaşi“ cu „Mă laşi!“.

Publicat în Cațavencii, nr. 48, 5-11 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint