Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Remediul „Johnnie Walker“ sau adevărul despre hepatita lui Traian Băsescu

Zoom Remediul „Johnnie Walker“ sau adevărul despre hepatita lui Traian Băsescu

„Eu îl cunosc pe președinte de 57 de ani“, 

a declarat sfios Mircea, fratele lui Traian Băsescu, pentru Ziua de Constanța. „Nu l-am văzut băut niciodată. A avut hepatită când era mic și a rămas cu anumite obiceiuri alimentare. 

Nu prea consumă băuturi alcoolice“, a mai zis Mircea. Eu pe Traian Băsescu îl știu din primăvara lui 1993, când am fost la el acasă de câteva ori, la locuința de serviciu de lângă Piața Charles de Gaulle. Veneam întotdeauna hoțește, după ce se întuneca, împreună cu fostul coleg Felix Anton Rizea. Pe masă ne aștepta un „Johnnie Walker“ cu două-trei degete de băutură pe fundul sticlei. Băsescu dădea însetat restul pe gât, ne întreba dacă vrem și noi, eu ziceam că da, Felix mârâia de fiecare dată că vrea doar un deget, cât să ciocnească, iar Băse mergea la bar și scotea nechezând o sticlă nouă, pe care o dezvirgina în fața noastră. 

 

În acea perioadă, deputatul PD Traian Băsescu 

era unul dintre informatorii noștri, furnizându-ne date prețioase despre corupție și corupți în rândurile PSD. În 1993, ministrul Transporturilor era Paul Teodoru, iar omologul său Băsescu fusese remaniat la data de 19 noiembrie 1992, odată cu dizolvarea cabinetului Stolojan. Cocleam două-trei ceasuri, timp în care rădeam o sticloanță de whisky și o începeam pe a doua, din care beam uneori jumate, că una singură nu ajută la hepatită. Doamna Băsescu și Ioana, fiica cea mare, apăreau în cadrul livingului cât să ne salute, iar EBA sosea după șapte, în uniformă de școală, că din câte îmi amintesc era în clasa a VIII-a. Din tabloul de familie mai lipseau doar calul Hoțu, pe care îl deșală astăzi doamna pe aleile de manej de la Băneasa, și câinele de trupă Vasile, mort la datorie în fața sediului PD, pentru ca scena să pară ruptă din grădina raiului. Cu Băsescu eram într-o relație atât de apropiată, încât ne croiam planuri să mergem pe Marea Roșie, că el era obligat să facă o cursă pe an, pentru a-și păstra brevetul de navigator. 

 

Într-o zi, eram fără Felix în biroul lui Băse 

de la sediul PD din Modrogan și ochii mi-au alunecat șerpește pe un document cu antetul Securității, pe care am citit UM 0544, codul CIE, adică fosta DIE și actuala SIE, și numele Marin Antonescu. 

L-am întrebat pe Băsescu dacă persoana este una și aceeași cu prefectul PSD de Dâmbovița din acea perioadă, Marin Antonescu, la care el m-a rugat insistent să nu scriu niciodată nimic despre el, pentru că îl cunoaște și este un om de treabă. Mi-am respectat promisiunea câțiva ani, până ce a început scandalul „Flota“, când aveam să descopăr că, în 1987, comandanții lui Traian Băsescu, în calitate de șef al Agenției Economice NAVROM din Anvers, erau Silvian Ionescu și Marin Antonescu. Ionescu conducea Serviciul I Benelux din Direcția I a CIE, astăzi fiind comisarul-șef al Gărzii Naționale de Mediu, iar Antonescu era consulul României la Bruxelles, acoperit ca ofițer superior CIE, astăzi fiind vicepreședintele CJ Dâmbovița, amândoi din partea PDL. 

 

Practic, de amiciția mea cu Băsescu s-a ales praful, 

în clipa în care am scris cine a fost Marin Antonescu, iar Băse m-a dat în judecată, cerându-mi o despăgubire de 1 leu. Apoi, și-a retras plângerea, imediat după ce am publicat informația că asocierea dintre flota Petromin și compania norvegiană Torvald Klaveness a fost perfectată de el personal, în calitate de subsecretar de stat la acea dată, iar demersurile din partea regatului scandinav au fost facilitate de broker-ul Knut Hartmann, al că­rui comision a fost de 500.000 de dolari. Am mai dezvăluit că, în 1995, Băsescu a fost recompensat, la recomandarea lui Hartmann, ca bursier al Regatului Norvegiei, pentru a urma cursurile avansate de management în industria transportului maritim ale Universității Norvegiene de Știință și Tehnologie din Trondheim. Băse a urmat cursurile în București, unde a continuat să-și trateze hepatita cu tinctură de whiskeanu, singura care vindecă garantat ficatul.

11 comentarii

 1. #1

  Buuun si care-i problema?? Ca le trage sau nu la masea…! Mai bine unul afumat si cat de cat corect decat niste banditi care ne-au adus la sapa de lemn, cu figuri de „emancipati” la Fane Gheorghiu sau spalati pe creier de securitatea fosta si actuala, alde: Iliescu, Tariceanu, VC Tudor, Antonescu, Ponta, Constantinescu, Dan Voiculescu, si altii de teapa lor, toti reuniti sub sigla USL = GROPARII ROMANIEI.

 2. #2

  Pt Visarion:tu,dupa cum scrii si gandesti,ori esti prost, ori esti prost,din doua una!

 3. #3

  visarion, esti dus cu pluta.. pacat de tara asta frumoasa, ca e locuita de specimene ca tine 🙁

 4. #4

  perfect de acord cu afirmatia „mai bine unul afumat si cat de cat corect decat niste banditi care ne-au adus la sapa”. Problema e ca marinelu’ in cauza bea de stinge si a mai si dus Romania in ultimul stadiu de mizerie. Asa ca lasa-i tu pe restul si uita-te cine te conduce…

 5. #5

  Măi Visarioane, ce cauți aici, doar aici sunt doar cei mai inteligenți decât ai lor, adcă decât tine?

 6. #6

  Mami,…mami….am patat caietul cu cerneala,vreau sugativa.
  -Taci si uitate la actualitati ,vorbeste tacto,…o rezoarbe diseara.

 7. #7

  ce sar in sus securistiipdisti cu musca pe caciula

 8. #8

  parca si dna Mioara Roman zicea ceva de abstinenta lu Base si cum se imbata el de cadea sub masa din bucatarie … ?

 9. #9

  e clar ca Visarion e sclab PDL 🙂

 10. #10

  1. CIE (SIE) e cu totul altceva fata de Securitate (SRI) deci comparam mere cu pere
  2. un subsecretar de stat nu poate vinde vapoare cu atat mai putin o flota

 11. #11

  CAT DE CAT CORECT???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint