Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Riscul de a confunda ciolanele pedeleului cu oasele cîinelui Vasile din Modrogan

Zoom Riscul de a confunda ciolanele pedeleului cu oasele cîinelui Vasile din Modrogan

Popularii europeni comit o greşeală ucigătoare cu încercarea lor de a face respiraţie gură la gură PDL-ului, imediat după înfrîngere, şi de a-l pune pe picioare pe Traian Băsescu, dînd vina pe învingători, ca şi cum ăştia ar fi cîştigat la masa verde, nu la urne. Fiindcă asta e raportul pe MCV prezentat Parlamentului European de Comisia Europeană încă dominată de populari. Politizat şi ignorînd cele trei rînduri de alegeri care au avut loc în România, raportul caută în coarnele unor instituţii manevrate politic, ANI, DNA, CCR, încît chiar şi acolo unde are dreptate, de pildă în privinţa superimunităţii pe care şi-au votat-o parlamentarii sau în materie de incompatibilităţi vădite, raportul te face să crezi că ţine partea perdanţilor, nu cumpăna dreptăţii. Acelaşi raport tace suspect asupra celor ce se petrec la CMS, deşi, fiind vorba de justiţia din România, ar fi trebuit să-şi dea cu părerea şi despre întîmplările CSM-ului.

Eforturile susţinătorilor din ţară ai PDL-ului şi ai lui Traian Băsescu  ar fi mai de înţeles, chiar dacă mi se par la fel de contraproductive în privinţa atragerii sau reatragerii de simpatizanţi. Astea însă ţin, să zicem, de lupta politică de acasă. O galerie care-şi aplaudă echipa, chiar şi după ce a pierdut la un scor dezarmant, are ceva impunător. Şi dacă-i mai şi fluieră pe cîştigători, ăsta e un semn că nu şi-a pierdut aplombul. Dar dacă şi mult după meci galeria e mai preocupată să-i fluiere pe ceilalţi decît să-şi ajute trupeţii să se adune, îşi forţează plămînii degeaba. De unde ştii? s-ar putea să mă întrebe vreunul dintre stîlpii galeriei pedeliste. Fiindcă îmi aduc aminte ce s-a întîmplat cu ultraşii PNŢCD cînd le-a retrogradat partidul din parlament.

După ce au pierdut alegerile locale, ţărăniştii n-au încercat să-şi limiteze pierderile, analizînd ce se petrece la ei în ogradă şi dîndu-i afară din partid pe cei care-i făceau de rîs, ci au ţinut-o pe-a lor. Cînd PNŢCD-ul s-a trezit în afara parlamentului, susţinătorii săi erau mult prea ocupaţi să înjure PD-ul şi pe Băsescu, ca să mai aibă timp să-i trezescă din beţia puterii pe cei care au spart partidul.

Acum, cînd în PDL, Blaga, Udrea, Falcă şi alţii se bat pe ceea ce a mai rămas din partid, şoşonarii anonimi ai partidului sînt ocupaţi să aplice pe net capete în gura celor de pe margine. N-au timp să-i ţină de rău pe-ai lor.

Cînd s-a spart PNŢCD-ul, şoşonarii ţărăniştilor s-au zburătăcit şi ei după cîte un ciob, fiecare în parte convins fiind că în ciobul pe care-l laudă se află spiritul lui Coposu.

Acum şoşonarii pedelişti, cîţi au mai rămas, îşi fac curaj închipuindu-şi că spiritul popular de la Bruxelles, care a glăsuit prin Raportul pe MCV, îi va ţine laolaltă pe popularii din ţară şi îi va mai şi scoate la lumină în sondaje. Să fie cum cred ei, dar dacă nu va fi aşa, PDL-ul va deveni şi din vina lor un dinozaur politic ale cărui ciolane vor trebui căutate la Cluj, la Arad, iar la Bucureşti s-ar putea să fie confundate cu oasele defunctei Securităţi sau ale cîinelui Vasile, răposatul paznic al partidului din Modrogan.

Exclusiv online

1 comentariu

  1. #1

    frumos spus.amin!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint