Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Românul nu e prost

Zoom Românul nu e prost

Nu, nu e prost deloc. Nu-l păcălești ușor. Mereu e cu ochii pe tine. Românul e atent la orice posibilă manipulare. De fapt, numai despre manipulări vorbește pentru că nimic pe lume nu e la voia întâmplării și fiecare fapt face parte din povestea cuiva care vrea să-l ducă de nas.

Atunci când s-a vorbit prima oară despre posibilele tentacule ale crimelor de la Caracal, mulți au respins din start legătura cu baza militară de la Deveselu. Era, evident, propagandă rusească, pentru că e-n interesul rușilor să ne punem rău cu americanii, din cauză că i-am asocia cu exploatarea pentru sex a unor minore. Românul nu e prost. S-a prins imediat de manipulare.

În fond, cine a mai văzut, la noi în țară, tinere fete obligate să practice prostituția? Nu suna deloc verosimil. Nu mai spun că, la unitățile militare, angajații nu prea obișnuiesc să frecventeze bordeluri. Mda, nu era deloc o ipoteză care să stea în picioare. Pură propagandă rusească.

O investigație a jurnaliștilor de la Libertatea arată, însă, că traficul de minore la Caracal chiar există, iar procurorii i-au scăpat într-o veselie pe americani de acuzația de sex cu minore. Mai mult, fetele se rugau de clienți, printre care erau și polițiști din Caracal, să le scape de acolo, pentru că-s ținute împotriva voinței lor, însă nimeni nu a făcut nimic.

Evident, cazul documentat de Libertatea nu e legat direct de crimele lui Dincă, dar nici nu contează. Nu e ca și cum cazul unor copile răpite și violate e tolerabil doar pentru că nu-s legate de un criminal în serie pe care l-am văzut noi la televizor.

Traficul de persoane și sexul cu minore există, se pare, în zona bazei de la Deveselu, la umbra unui argument simplu și stupid: orice denunțare a lui ar fi propagandă rusească.

Pentru că românul nu e prost. Vede imediat că aici e mâna lui Putin, care vrea să ne pună rău cu americanii.

Pare că nu se mai judecă individual cazurile, ci doar la un nivel macro, pe narațiuni ample. Nimic din ce-ar putea face parte dintr-o tiradă antiamericană a Rusiei nu poate să fie adevărat, pentru că, nu-i așa, e-n joc aici viitorul civilizației, nu viața unor copii.

Atunci când judecă, de la el din sufragerie, dacă niște cazuri de viol sunt reale sau nu, românul deschide pe măsuța de cafea un atlas geografic și se uită pe hartă: oare ce alianțe desface și ce balanțe de putere se strică dacă fetele alea de 15-16 ani chiar au fost forțate să facă sex cu militari de la Deveselu?

Pentru că românul nu e prost, e un expert în Realpolitik, Henry Kissinger care aruncă gunoiul pe geam și are sub chiuvetă o pungă cu pungi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]