Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Romanul rapid şi capra vecinului

Zoom Romanul rapid şi capra vecinului

Acesta e un articol făcut numai din citate. Autorul nu a inventat nimic. Sîmbătă s-a scris cel mai rapid roman al tuturor timpurilor. Dar, înainte de apariţia lui, românul abisal a decis: e musai ca, răpusă, capra vecinului să behăie, rănită de moarte.

Bogdan Suceavă: Iată ziua în care strigătura „scrieţi, băieţi, numai scrieţi“ a înflorit în coşmar. Acest gen de proiect împuţinează toate valorile în jurul căruia gravitează. Face mai puţin atât din ideea de literatură, cât şi din ideea incorporării tehnologiei în procesul de elaborare a unei lucrări. Ruşine că fac asta la 100 de metri de locul unde Eminescu scria câte o zi întreagă la câte un articol pentru „Timpul“ şi la trei paşi de colţul de încăpere unde Barbilian a dat de-a azvârlita cu volumul unui critic care nu avea metodă. Cărui obiect venitu-i-a rândul să zboare şi cine fi-va viteazul care va accelera acest proces?

Claudiu Cobilanschi: Mă obişnuisem cu ideea că la noi autoironia cu „cel mai rapid roman“ ne costă doar sarcasmul pe care îl vom primi de-acum încolo multă vreme – însă am aflat că sponsorul a fost aceeaşi firmă care face PR-ul la GOLD CORPORATION. Și acum înţeleg prezenţa asiduă a TOTB şi (a) altor platforme, înţeleg că toată faza a fost de fapt PR pentru nemernici(i) ăia… Ce nu înţeleg e de ce s-au dus acolo vreo doi o…ameni pe care îi credeam imuni la tentaţia banilor… Măcar a meritat?

Mihai Bursesc: Un scuipat e mult mai eficient. Avînd subţirimea prea­sfîntului himen neferfeniţat al Mariei, diferenţa dintre ură şi critică e asemenea celei dintre curve virgine şi ladies: insesizabilă!

Publicat în Caţavencii, nr. 51, 27 decembrie 2012

2 comentarii

  1. #1

    Va inteleg ca sunteti mahmuri dupa sarbatori dar nu pot sa nu constat ca citatul Mihai Bursesc este un cretin. Omul nu citatul.

  2. #2

    Sa inteleg ca cei citati nu au fost invitati la petrecere?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint