Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Șapte mituri despre educația sexuală în școli

Zoom Șapte mituri despre educația sexuală în școli

1) Educația sexuală îi va învăța pe elevii să facă sex! Educația oferită de cine? De aceiași profesori care produc, după 12 ani de muncă fără preget, 40% analfabeți funcțional? De ăștia vă temeți că produc Emmanuelle și Rocco Siffredi? În cel mai bun caz vor produce doar 40% impotenți funcțional.

2) Educația sexuală îi va încuraja pe elevi să facă sex la școală! Nu mai fiți ipocriți, nu asta e adevărata problemă. Problema e că în continuare avem școli cu toalete mizerabile. Și că sînt mai mari șansele să iei hepatită de la closetul fără apă  decît să iei sculament de la Maricica de la a XI-a B.

3) Educația sexuală le va arată elevilor zonele *******! Nu știm exact la ce vă referiți dumneavoastră, dar da, le va arăta zonele în care ar trebui trimiși de urgență Abramburicile, Pop-Genunchele, Cîmpenii și Anisiile din ultimii 30 de ani de învățămînt.

4) Educația sexuală înseamnă și mai multă materie pentru elevi! Hai să facem așa: doar elevii studioși și cu note mari primesc mai multă materie la educația sexuală. Restul primesc materie din ce în ce mai puțină, mai mică și niciodată de o rigiditate academică adecvată. Iar celor care trebuie să dea corijențe le schimbăm și subiectele.

5) Educația sexuală înseamnă și mai mulți profesori! Nu, educația sexuală înseamnă că și profele alea bunoace vor avea șanse acum să cheme elevi la pregătire.

6) Educația sexuală nu are ce căuta la școală! Pentru că, la fel ca și educația financiară, educația sexuală nu-și are locul într-un sistem menit 1) să pregătească elevii pentru viață, dacă cerșește bani de la stat, sau 2) să asigure cultura generală dacă cetățenii încep să întrebe nervoși de ce programa este tridimensională, impărțită în mod echitabil între mult, prost și fără rost.

7) Educația sexuală este un lucru rău! Așa cum educația în principiu este un lucru rău. Educația aia serioasă, clădită pe respectul pentru muncă, adevăr și onestitate intelectuală, bazată pe dragostea de cunoaștere și silă pentru impostură, și care a adus lumina civilizației gonind negurile cu forța argumentului. Educația aia care, după ani de aplicare, aduce în piață protestatari capabili să strige mai mult decît „Muie!“. Și, cînd strigă totuși așa ceva, o fac în semn de revoltă, nu ca o doleanță către un guvern de lepădături, oricare ar fi ele.
2 comentarii

 1. #1

  Nu stiu cine a îndrăznit să facă asemenea afirmații?!
  Evenimentul nu are nici o.legatură cu mesajul.
  Rușine cui a facut asa ceva!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Minoritatea lui Onan

  27 iulie 2021

  LGBT nu mai e ce-a fost. Buchetul erotic al diversității de sex și de gen a ajuns o pădure tropicală în care exploratorii descoperă, fără odihnă, specii noi. LGBT e […]

 • Când au băgat ăștia și prostie în vaccin?

  27 iulie 2021

  Campania publicitară a Guvernului ne spune că vaccinul conține o sumedenie de lucruri. Realmente o sumedenie. Și toate, aproape toate sunt aspiraționale, pentru diverse segmente ale populației. Dar, pentru că […]

 • La vache qui rit

  27 iulie 2021

  Fîntînă cu găleata furată de-un calic la care se închinară-nsetații șapte veacuri, pe miriștea cu părul uscat de borangic, în țara unde parcă nu s-a-ntîmplat nimic, Istoria bolește și nimeni […]

 • Strigături oltenești cu ocazia celei de-a patra descălecări a pandemiei

  20 iulie 2021

  Biată Coană-a Europii stă cu ochii pe colac, suferă de boala popii, ține mila sub capac. Patimă neîntreruptă de COVID și de buget, vino, lady, prin conductă, că te-aștept la […]

 • România ignorantă

  20 iulie 2021

  Modești și neobosiți, acești copii își trăiesc succesul în tăcere. Din mințile lor izvorăște toată frumusețea care lipsește unei țări întregi. Pe medaliile lor, din care s-ar putea clădi un […]