Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Securitatea operează la Fundeni pe întuneric

Zoom Securitatea operează la Fundeni pe întuneric

Acțiunea începe miercuri, 1 noiembrie, la ora 16:40. O pană de curent la stația de transformare Fundeni scufundă cartierele din nordul și estul Bucureștiului în întuneric. Încă nu e beznă totală, amurgul mai are cîte ceva de spus, natura își aruncă ultimii fotoni, cît să lumineze slab calea pietonilor.

Nimeni nu e îngrijorat, Transelectrica mormăie ceva despre un transformator mort de bătrînețe, dar dinspre Digi TV se aude un murmur sumbru. Un aer de urgie umple vidul de știri. Burtierele încep să organizeze pericolul, catastrofa dă tîrcoale studioului.

La cîteva minute de la căderea

curentului, o un reporter Digi24 TV a sunat la Fundeni să afle dacă nu cumva pacienții din blocul operator sînt pe cale să moară în beznă. Nu, nu e cazul, spitalul are generatoare care intră automat în funcțiune, așa cum o fac dintotdeauna, dar în studiourile Digi24 moartea e invitată la talk-show. Fără ca nimic să fi provocat dezbaterea, lumea devine îngrijorată de posibilitatea ca la Fundeni – doar la Fundeni și nu în toate celelalte spitale – operațiile să se oprească din lipsa luminii.

Televiziunea Digi24

și-a dobîndit faima de unitate afiliată intereselor SRI încă de la lansare, cînd planurile ei editoriale s-au împletit cu spiritul în care DNA înțelegea să interpreteze societatea. Sub managementul lui Ioan Bendei, distribuitor de telefoane și abonamente pentru procurori, Digi TV a devenit un fel de voce a securiștilor mari și mici, exprimată, cînd situația o cerea, prin jurnalismul de tip RCS&RDS.

Interesul arătat de Digi TV

episodului electric de la Fundeni – care, încă o dată, n-a avut nimic de a face cu spitalul – trezește suspiciunea că un securist mai mare sau mai mic a pus ochii pe Spitalul Fundeni. Și, dacă aruncăm o privire pe calendar, observăm că 6 noiembrie e ziua în care se depun candidaturile pentru poziția de manager.

În prezent, postul e ocupat

de Carmen Orban, doctor în științe medicale, conferențiar universitar și specialist în terapie intensivă, dar aici se pare că e problema. Carmen Orban are o carieră academică și profesională riguroasă, lucru care intră în conflict cu planurile și valorile mafiei din Sănătate.

Prin urmare, la două zile distanță de la pana de curent, prin Fundeni a început să umble, precedat de faima sa de militar cu ochi albaștri, dentistul Ioan Sârbu, părintele plombelor care cad, devenit celebru prin impostură, prin fals în acte și prin împingerea spre faliment a Spitalului Militar. Sârbu, expulzat pentru fapte grave din poziția de director de spital, dar păstrat la îndemînă de vechile sale legături, a dat o raită zgomotoasă prin Institutul Clinic Fundeni, cu aerul că-și inspectează prada, așa cum făceau pe vremuri tătarii, ca să-i bage în sperieți pe cei care s-ar opune.

Institutul Clinic Fundeni reprezintă

o miză nu numai pentru Sănătate, ci și pentru mafia din Sănătate. După trecerea în neființă a lui Don Lorenzo, se spune că scaunul de naș i-ar fi revenit profesorului Ioanel Sinescu, plagiator apreciat de toți gangsterii familiei. Iar agenții noștri sub acoperire ne spun, riscîndu-și slujbele, că profesorul Sinescu a început să tragă sfori. În jocul de putere și bani, un complex medical de anvergura ICF atîrnă greu prin comenzile de echipamente pe care le poate da, prin cantitatea de medicamente pe care o poate absorbi, prin lucrările pe care le poate scoate la licitație, prin programele științifice pentru care poate cere finanțări, prin activitatea academică pe care o poate susține și prin care poate influența semnificativ, în comisii de avizare, uriașa piață a achizițiilor și medicamentelor. Nu e de mirare, deci, că bătrîna mafie a halatelor albe cu epoleți bleu e interesată.

Omul susținut de Sinescu e doctorul

Șerban Dragoș de la Spitalul Universitar de Urgență București, dar un naș nu joacă nici simplu și nici la vedere. Concursul pentru postul de manager e anunțat pentru 16 noiembrie, iar schema cu juveți și jolly joker-i pare să fie în plină desfășurare. În această idee, e așteptată și candidatura lui Cristian Toma, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate București. Tot în această idee s-a produs incursiunea de recunoaștere a dentistului-brancardier Sârbu. Asupra candidaturii actualului manager Carmen Orban urmează să se tragă cu un arsenal complet, de la presiune mediatică la intimidare directă.

Sistemul de sănătate a ajuns atît de corupt și de supus intereselor de tip mafiot, încît e de ajuns să ridici un pic cearșaful care-l acoperă ca să vezi colcăind securiștii de bucătărie.

1 comentariu

 1. #1

  Le-a crescut bugetu astora de la sri in fiecare an. Ce dracu faci cu atatia bani si atatia angajati? In fiecare judet e un centru de comanda.
  Pai era posibil sa fie pusa vreo persoana in functie la vreo institutie publica fara girul sri-ului?
  Agentie de nu stiu ce, primarie, consiliu, directie de nu stiu ce, scoala, universitate, gradinita.
  Era o legatura intre guvern si teritoriu prin mijlocirea sri-ului. Se dadea un fel de certificat ornis ca doamna cutare sa fie directoare la gradinita cutare.
  Daca doamna facea probleme, era data jos, sau, dupa 2004, era bagata si in puscarie, cu acceptul sau poate chiar din ordinul sefilor de partide de guvernamant.
  Pe baronu mischie de la gorj l-a dat jos ponta si dupa aceea l-a bagat si in puscarie. Ponta a fost primul anticorupt al sri-ului. Dupa aia a intrat si nastase, voiculescu s.a., bagati de altii dupa cum se roteau la guvernare. In timp, dintr-o arma politica, sri-ul a ajuns o entitate ce a capatat constiinta proprie. A inceput sa distinga binele de rau, frumosul de urat si sa ia decizii de la sine impreuna cu dna-ul. Ce a zis, ba, astia se tot schimba, daca tot dracu ascultam de ei, hai sa ni-i alegem in functie sa asculte ei de noi.
  Si asa am ajuns un stat militarizat ca turcia. Armata taie si spanzura, dar in turcia e traditie, la noi e recent.
  Ba chiar au incercat sa-si faca partid securistic, sa-i schimbe numele odata la 4 ani. Au facut infuzie cu virusi PDL-isti direct in vena PNL-ului. PNL-ul s-a imbolnavit si acum e cu furtune, in coma. Nu le-a iesit schema, in loc sa faca PNL-ul docil si ascultator, l-au facut leguma. Au incercat sa-si creeze partid propriu, tehnocratic, nu au avut cadre de specialitate.
  Si cu toate astea, desi au furat toti, in strada, la una cu dezorientatii sinceri, iasa si hotii. Hotii striga hotii, cand nu mai pot fura si cand nu vor sa fie prinsi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]