Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Semne bune la recolta de vrăjeală pe 2018

Zoom Semne bune la recolta de vrăjeală pe 2018

Erau niște vremuri în care Petre Daea ne fascina și ne amuza copios zile întregi. Firea lui jucăușă, limbajul parcă scos din snoavele lui Ion Creangă, apucăturile lui de mascotă a unui popor barbar… băi, erau geniale. Până când nu au mai fost. Au venit alții, cu resurse de umor involuntar mult mai mari și am uitat de Petrică Oaea. Eh, dar un lucru e sigur: nici atunci și nici acum nu se întreabă nimeni ce mama naibii făcea, mai face sau va face Ministerul Agriculturii. Cumva, acesta e ministerul de care nimănui nu-i pasă. Deja nu ne mai pasă în așa hal încât nici de ministru nu mai facem mișto. Între timp, însă, banii curg.

Nu intrăm neapărat în profunzime, că nu avem ce profunzime să găsim la Ministerul Agriculturii. Oamenii ăștia mai există doar la Viața satului (e posibil ca nici aia să nu mai existe, cine ar putea ști) și nimic din ce fac ei nu are legătură cu secolul 21. Discutăm despre agricultură doar toamna, când, negreșit, agricultorii se plâng de faptul că aruncă tone de legume și fructe deoarece nu au piață, iar noi, de fapt, importăm. Și după aceea trecem direct la zăpadă.

Dar ce nu știm noi e că oamenii din minister se consultă. Fac chestii. Au proiecte pentru „facilitarea schimburilor de experiență” în organismul central și cu actorii din zona locală. Adică să ne înțelegem: ăia din minister, care vin în 2018 și spun că nu crește o plantă pentru că nu a dat divinitatea ploaie, au experiențe de împărtășit. Și asta ne costă peste 500.000 de lei, bani care au fost atribuiți companiei Media One SRL, care are reprezentantul condamnat la 2 ani cu suspendare pentru infracțiuni într-un dosar de achiziții cu Ministerul Finanțelor. Anterior, compania a primit un contract și de la ANAF pentru o campanie publicitară care să indice măsurile luate împotriva corupției. Prin semne de carte, căni, brelocuri, dar sper că nu e greu să vedem paradoxul. Oricum, să nu divagăm. Important e că experiența circulă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale