Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre căsnicie ca sitcom

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre căsnicie ca sitcom

Râzi tu, râzi de Harap Alb!
2Ți s-a terminat sitcom-ul preferat, ai citit ultimul articol lacrimogen al lui Cartianu și ai terminat și toate joint-urile din casă? Ai da orice să-ți mai provoace ceva un hohot de râs cât de mic? Nu intra în panică, soluția e mai la îndemână decât îți imaginezi. Sunteți chiar căsătoriți! În cele ce urmează, îți voi dezvălui trei metode simple de a provoca un sitcom chiar la tine acasă:

1) Cere-i jumătății tale bărboase să organizeze ceva simplu de tot. Orice. Uite, de exemplu, viitoarea voastră întâlnire cu prietenii cei mai buni. Cât de greu poate să fie să aduni patru oameni în aceeași zi și la aceeași oră, într-un loc anume? Sugerează-i chiar tu coordonatele temporale, ca să-l ajuți. Explică-i că marți, la ora 10 dimineața, când i-ar fi plăcut lui, oamenii sunt la serviciu, iar cârciumile închise. Propune-i un vineri seară, pe la ora 19 și, mai pe joi, așa, verifică finuț status-ul „evenimentului”:

– Ia zi, pisi, ne vedem vineri cu Vasileștii?
– Ăăă… da, normal că ne vedem. Ce, mă verifici?
– Ai vorbit cu ei?
– Ăăă… nu, dar o să vorbesc. Nu mă bate la cap, te rog!
Și chiar o să vorbească, ia nu-l mai bate la cap! Vineri, la 18,50, o să se-apuce de dat telefoane.

2) E clar. L-ai luat prea tare, i-ai dat prea greu din prima. E momentul pentru o temă mai ușoară și foarte atrăgătoare, ca să se simtă motivat. Tu și el, în dormitor, cu o șampanie rece alături, de exemplu. Mmmm, ce mult o să-i placă ideea! Dar, vai, tot o să fie prea greu! O să intri întâmplător în dormitor, cu aspiratorul pornit și-n ținută de șmotru, și-o să dai peste el, despuiat și tolănit sexy în pat, cu șampania-n mână. Caldă.
– Upps, dar ce faci aici?
– Te aștept de opt ore. Am crezut că nu mai vii.
– Păi, nu era mâine întâlnirea, iubitule? Nu așa mi-ai scris în mail-ul ăla porno pe care l-ai trimis din greșeală la toți colegii mei?
– Era mâine????

3) Iar ai exagerat cu dificultatea. Păi, ce e ăsta? Doctorat în organizare? Cere-i să organizeze cel mai simplu lucru din lume: o întâlnire cu… cu… cu el însuși! Sub duș. Asta chiar n-are cum să nu iasă, nu sunt implicate decât două entități: el și dușul. Numai că nesimțitul de duș o să fixeze întâlnirea fix într-o zi și la o oră la care iubitul tău o să sforăie ca un prunc în fața televizorului. Mare țepar!

Când e ea plină de umor

N-ai un sitcom la care să te uiți? Transformă-ți iubita în sitcom.

Nimic mai simplu, scoate-i unul dintre roboții ăia de la bucătărie din priză fără să observe. Fă-ți popcorn și uită-te la ea. Primul lucru pe care-l face este să caute garanția, să vadă dacă i-l schimbă ăia. Oricum, nu-i plac lucrurile reparate, o să-i facă pe ăia de rahat. După aia o să posteze ceva pe Facebook cum că din cauza unor nenorociți care vând aparate stricate n-a putut să facă ea cremă de creme cu cremă de ceva foarte sănătos. E toată plină de draci – stau dracii ciorchine pe ea, ca banii pe maneliști –, dă telefoane, iar fața ei are exact culoarea asfințitului, ah, din ziua aia de vară în care v-ați întâlnit voi doi. Dar să nu-i zici asta.

Când crezi că s-a încheiat episodul, îi bagi la loc roboțelul în priză și o laşi să respire puțin.

Dar mai simplu, dacă nu vrei să implici aparatura, poți să-i strângi tare sticla de apă. Asta cu sticla de apă e “coaja de banană” a umorului cu femei, sau “spotul de lumină” al umorului cu pisici, sau “zăngănitul de cătușe noaptea prin Primăverii” al umorului cu bogați hoți.

Sau, și mai simplu, cel mai simplu, dar e nevoie de coaie: poți s-o lași să facă chestii prin casă și să te uiți la ea. Nu va suporta să te uiți la ea și să nu faci și tu ceva. Dacă te-ai uita pe gaura cheii la una care face duș, una pe care n-o cunoști, nu s-ar simți atât de ofensată ca atunci când te uiți la ea în timp ce face treburi prin casă și tu te scarpini în buric. E forma cea mai acută de dreptate pe care o simte femeia: băi, fac eu ceva, fă și tu ceva sau măcar nu te uita la mine!

Altfel spus, dacă tot stau aici în genunchi, măcar nu mă filma. Sau, dacă mă filmezi, măcar nu îmi zice să mă uit în sus.
Editoriale
Editoriale
 • Țarul

  22 noiembrie 2022

  El a crezut că trupul său conține ca pajiștea, doar zumzet de albine, că pîlcuri de păduri mirositoare vin să îl spele noaptea pe picioare, cu praf din corn de […]

 • Ei nu sunt ca ceilalți. Sunt ca ceilalți cu ceva tupeu în plus

  22 noiembrie 2022

  Dacă unul de-al nostru, unul dintre oamenii buni, de omenie, care timp de doi ani n-a pus pe limbă altceva decât muie cu soia, din aia bună, în Piața Victoriei, […]

 • Vampirii poporului, mai bogați ca niciodată

  21 noiembrie 2022

  Azi, Ciucă zice una. Mîine, Ciolacu zice alta. Liberalii și pesediștii duc „o luptă pentru pensiile românilor“. Cu cît să crească oare: cu 10%, cît zic unii? Cu 15%, cît […]

 • O profeție

  15 noiembrie 2022

  El a sosit să-și caute coșciugul și a scurmat vreo șapte văi cu plugul, dar supărat s-a dus să se îmbete în crîșmă, la doi pași de rîul Lethe. A […]

 • Vrem o țeapă ca afară

  15 noiembrie 2022

  Omenirea pare să fi intrat, de o bună bucată de vreme, în epoca traiului în lumi paralele, mare parte dintre ele imaginare. E plină planeta de multimiliardari cu averi care […]

 • Miliarde

  14 noiembrie 2022

  Mai țineți minte alea 80 de miliarde de euro pe care le aducea Iohannis? Era vara anului 2020, acum aproape doi ani și jumătate. Iohannis venea de la Bruxelles. Gîfîia […]

bijuterii argint