Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre căsnicie ca sitcom

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre căsnicie ca sitcom

Râzi tu, râzi de Harap Alb!
2Ți s-a terminat sitcom-ul preferat, ai citit ultimul articol lacrimogen al lui Cartianu și ai terminat și toate joint-urile din casă? Ai da orice să-ți mai provoace ceva un hohot de râs cât de mic? Nu intra în panică, soluția e mai la îndemână decât îți imaginezi. Sunteți chiar căsătoriți! În cele ce urmează, îți voi dezvălui trei metode simple de a provoca un sitcom chiar la tine acasă:

1) Cere-i jumătății tale bărboase să organizeze ceva simplu de tot. Orice. Uite, de exemplu, viitoarea voastră întâlnire cu prietenii cei mai buni. Cât de greu poate să fie să aduni patru oameni în aceeași zi și la aceeași oră, într-un loc anume? Sugerează-i chiar tu coordonatele temporale, ca să-l ajuți. Explică-i că marți, la ora 10 dimineața, când i-ar fi plăcut lui, oamenii sunt la serviciu, iar cârciumile închise. Propune-i un vineri seară, pe la ora 19 și, mai pe joi, așa, verifică finuț status-ul “evenimentului”:

– Ia zi, pisi, ne vedem vineri cu Vasileștii?
– Ăăă… da, normal că ne vedem. Ce, mă verifici?
– Ai vorbit cu ei?
– Ăăă… nu, dar o să vorbesc. Nu mă bate la cap, te rog!
Și chiar o să vorbească, ia nu-l mai bate la cap! Vineri, la 18,50, o să se-apuce de dat telefoane.

2) E clar. L-ai luat prea tare, i-ai dat prea greu din prima. E momentul pentru o temă mai ușoară și foarte atrăgătoare, ca să se simtă motivat. Tu și el, în dormitor, cu o șampanie rece alături, de exemplu. Mmmm, ce mult o să-i placă ideea! Dar, vai, tot o să fie prea greu! O să intri întâmplător în dormitor, cu aspiratorul pornit și-n ținută de șmotru, și-o să dai peste el, despuiat și tolănit sexy în pat, cu șampania-n mână. Caldă.
– Upps, dar ce faci aici?
– Te aștept de opt ore. Am crezut că nu mai vii.
– Păi, nu era mâine întâlnirea, iubitule? Nu așa mi-ai scris în mail-ul ăla porno pe care l-ai trimis din greșeală la toți colegii mei?
– Era mâine????

3) Iar ai exagerat cu dificultatea. Păi, ce e ăsta? Doctorat în organizare? Cere-i să organizeze cel mai simplu lucru din lume: o întâlnire cu… cu… cu el însuși! Sub duș. Asta chiar n-are cum să nu iasă, nu sunt implicate decât două entități: el și dușul. Numai că nesimțitul de duș o să fixeze întâlnirea fix într-o zi și la o oră la care iubitul tău o să sforăie ca un prunc în fața televizorului. Mare țepar!

Când e ea plină de umor

N-ai un sitcom la care să te uiți? Transformă-ți iubita în sitcom.

Nimic mai simplu, scoate-i unul dintre roboții ăia de la bucătărie din priză fără să observe. Fă-ți popcorn și uită-te la ea. Primul lucru pe care-l face este să caute garanția, să vadă dacă i-l schimbă ăia. Oricum, nu-i plac lucrurile reparate, o să-i facă pe ăia de rahat. După aia o să posteze ceva pe Facebook cum că din cauza unor nenorociți care vând aparate stricate n-a putut să facă ea cremă de creme cu cremă de ceva foarte sănătos. E toată plină de draci – stau dracii ciorchine pe ea, ca banii pe maneliști –, dă telefoane, iar fața ei are exact culoarea asfințitului, ah, din ziua aia de vară în care v-ați întâlnit voi doi. Dar să nu-i zici asta.

Când crezi că s-a încheiat episodul, îi bagi la loc roboțelul în priză și o laşi să respire puțin.

Dar mai simplu, dacă nu vrei să implici aparatura, poți să-i strângi tare sticla de apă. Asta cu sticla de apă e “coaja de banană” a umorului cu femei, sau “spotul de lumină” al umorului cu pisici, sau “zăngănitul de cătușe noaptea prin Primăverii” al umorului cu bogați hoți.

Sau, și mai simplu, cel mai simplu, dar e nevoie de coaie: poți s-o lași să facă chestii prin casă și să te uiți la ea. Nu va suporta să te uiți la ea și să nu faci și tu ceva. Dacă te-ai uita pe gaura cheii la una care face duș, una pe care n-o cunoști, nu s-ar simți atât de ofensată ca atunci când te uiți la ea în timp ce face treburi prin casă și tu te scarpini în buric. E forma cea mai acută de dreptate pe care o simte femeia: băi, fac eu ceva, fă și tu ceva sau măcar nu te uita la mine!

Altfel spus, dacă tot stau aici în genunchi, măcar nu mă filma. Sau, dacă mă filmezi, măcar nu îmi zice să mă uit în sus.

Editoriale
 • Cel mai primejdios drum

  11 mai 2021

  Marele explorator care a călcat pe spinarea aligatorilor din mlaștini, dansînd pe buza prăpăstiilor cu rucsacul în spinare, înfășurat în voalul de zăpadă al miresei din Kilimanjaro, după ce a […]

 • Baroni, aruncați armele!

  11 mai 2021

  La parastasul ursului Arthur nu s-a auzit nici un bocet pesedist. Nici liberalii și nici ungurii nu s-au grăbit să-și tragă mucii la căpătîiul splendidei fiare. Toți iubitorii de natură […]

 • Vaccinații über alles

  11 mai 2021

  Bâjbâim neputincioși încă de la începutul lui 2020, în încercarea de a găsi un dușman cât de cât decent. Să fie măcar vizibil, să-l putem fotografia, filma și expune public, […]

 • De ce e mai coruptă stînga decît dreapta

  4 mai 2021

  Cine a furat mai mult: PDSR-ul lui Ion Iliescu în lungul și înverșunatul lui jaf din anii ’90 sau CDR-ul lui Constantinescu în haotica guvernare din anii 1996-1999? Cine s-a […]

 • Emasculata concepție

  4 mai 2021

  De ce se ratează complet partidele și politicienii așa-zis noi atunci când ajung la putere sau în apropierea ei? E o întrebare pe care uneori nici măcar nu vrem să […]