Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Spații de cazare la mare înălțime. Complex Eden, Gura Portiței

Zoom Spații de cazare la mare înălțime. Complex Eden, Gura Portiței

Nu știu dacă de vină e vremea frumoasă de afară sau sînt doar consecințele proverbului "Românul își face iarna car și vara se plimbă cu mașina" pentru faptul că, în noiembrie, analizăm early booking-uri pentru concediul din 2014, dar la rubrică avem și de data asta o propunere de cazare estivală: Complexul Eden din Gura Portiței, celebrul sat de vacanță de la granița dintre Deltă și mare.

Adresa: Gura Portiței, județul Tulcea. Altitudine 0 m (cîteodată, chiar minus cîteva zeci de centimetri, dacă vin valuri mai mari).

Căi de acces: Combinate, pe uscat și pe apă: cu mașina pînă la Jurilovca, cu vaporașul sau șalupa de mare viteză peste lacul Golovița pînă la Portița.

Dotări: Căsuțe cu ponton, toalete publice cu apă caldă și hîrtie igienică gratis, minigrădină zoologică în libertate (mistreți, șerpi și – se putea fără? – miliarde de țînțari).

Prețuri: Mari. Un sejur de minimum trei nopți, anul ăsta, îți ușura cardul cu sume cuprinse între 90 de euro / camera de căsuță de lemn și 450 de euro / apartamentul în vilă de trei stele (transport Jurilovca – Gura Portiței și retur & mic dejun incluse). Dar, pentru jurnaliștii de travel și alte categorii de boemi faliți, există varianta "Spații de campare la mare înălțime": după ce treci de plaja amenajată a satului de vacanță, dai de o plajă sălbatică invadată de scoici pe care poți să pui cortul fără să plătești. Evident, ești la non-inclusive: trebuie să vii pregătit, cu provizii la tine, pentru că în sat nu există magazin alimentar, iar la singurul restaurant și aerul e scump. Pont: te poți înțelege cu șoferii (timonierii?) șalupelor rapide ca să-ți aducă ei pîine, țigări și baxuri de bere la prețuri normale, din Jurilovca.

Ambianță: De pustietate de capătul lumii. Pește (ieftin, de la pescarii lipoveni) pe grătar, vin (dacă n-ai uitat să pui în rucsac) la foc de tabără, dans cu consoarta pe cîntece de pescăruși.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint