Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Spații de cazare la medie înălțime. Hanul Codreanu, Oituz

Zoom Spații de cazare la medie înălțime. Hanul Codreanu, Oituz

Pentru cei care au trecut din greșeală de pagina de turism și de hanul covăsnean din episodul anterior și au luat-o mai la vale prin pasul Oituzului, avem o propunere de loc de popas în vecini: Hanul Codreanu, versiunea băcăuană ceva mai populară și mai puțin cosmopolită a castelului pietrarului italian Anselmo amenajat ca han de ungurii din Oituzul de Covasna.

Adresa: Comuna Oituz, județul Bacău. Altitudine cca 600 m.

Căi de acces: DN 11 (E 574) Brașov-Onești. Hanul Codreanu e, practic, un complex turistic de odihnă/reculegere/distracție la marginea drumului, undeva între localitățile Hîrja și Ferestrău, pe partea stîngă a serpentinelor care duc spre Onești.

Dotări: Terasă, bar, restaurant, parcare pentru autocare și TIR-uri, salon de nunți. Pe bune, nu-i o referire ironică la cabina camioanelor: există, în stînga hanului, o clădire cu peluză, foișoare și grătar în față, special destinată acestui scop. Mai mult decît atît, pe dreapta, gard în gard cu hanul, e și o biserică, așa că, dacă pe drum v-a venit brusc ideea să vă căsătoriți, aveți aici toate serviciile.

Prețuri: Și nici nu vă costă prea mult: țuică – 5 lei / 100 ml, mici – 2,50 lei/buc., bere – 4 lei (tacîm low cost, pentru șoferi lefteri și mirese fără pretenții) sau meniul zilei – 16 lei (varianta de fițe, pentru cupluri mai mofturoase). Camera matrimonială e doar 50 de lei pe noapte și e disponibilă, probabil, și cu ora, pentru ceremonii nupțiale consumate rapid.

Ambianță: Mezanplas-ul e pregătit: nuntașii (călătorii diverselor curse de autobuz dintre Moldova și Transilvania) sînt non-stop aici, iar muzica populară moldovenească care se revarsă din boxele terasei creează o atmosferă aparte, de nuntă autentică, de țară.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint