Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Stăpân de sat, ofer oameni cu chirie

Zoom Stăpân de sat, ofer oameni cu chirie

Cred că se poate consemna un nou nivel la care am ajuns cu investițiile făcute prost. Nivelul Starchiojd, să-i spunem. Primarul de acolo a făcut un fel de lagăr de muncă pentru mileniul trei. Ceva deosebit, cu doar un milion de euro.

Schema e simplă: s-au luat bani din buget, s-a făcut o hală de 3.000 de metri pătrați și acum se așteaptă investitori care să vină să umple spațiul. Evident că nu vine nimeni. De parcă asta ar fi problema afacerilor în 2018: că nu sunt suficiente hale în România, așa că se duc în Germania, unde fac ăia niște hale… mamă, mamă. Era cât pe ce să se constate că milionul a fost îngropat. Nici nu ne-am fi mirat. La urma urmei, au mai fost din ăștia. La naiba, rubrica asta există doar pentru că „au mai fost din ăștia”. Dar nu. Primarul din Starchiojd nu s-a oprit aici și ne-a spus la TV că poate să vină oricine să investească pentru că noi, oamenii din Starchiojd, „vom fi mulțumiți cu un salariu minim pe economie. Am mers din casă în casă și am întrebat oamenii, am făcut o listă”.

Greu, greu să găsești o mai proastă raportare la muncă din partea unui individ ales de oameni ca să le reprezinte interesele. Primarul ăsta stă acum în poartă și strigă pe drum la investitori: hai, mă, vă dau teren, vă dau spațiu, doar veniți să faceți… ce faceți voi acolo, nu mă interesează. Să iasă fum pe horn, aia e important. Primarul oferă și oameni. Oameni cu specificații clare, nu din ăștia, imprevizibili, care cer drepturi, cer beneficii extrasalariale, cer condiții de muncă. Nuuuu, păi, e listă. Au semnat acolo și acum doar să le dea cineva niște hârtii. Poate nici chiar bani, dar să fie ceva decupat în forma aia.

Cum spuneam: am fi înțeles, nene. Ai spart banii, OK. Nu ești primul. Dar nu, el nu și nu. El a făcut „oportunități pentru viitor”. Îți faci oamenii slugi, nebunule! Or să vină niște pârliți care fac scobitori sau te miri ce tâmpenie și or să țină oamenii câte 12 ore la muncă pe un pumn de bani. Or să fie tot săraci și a doua zi, dar, în plus, copiii or să crească fără părinți, care vor fi la munca aia de nimic la care i-a trimis primarul. Poate totuși nu mai vin investitorii. Dar, nea primaru’, dacă tot ai lista, pune-i, nene, pe oameni să sape un canal maritim, să facă o piramidă…

1 comentariu

  1. #1

    Sa sape o groapa pe care s-o umple

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale