Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ştirea care a bătut toate ştirile

Zoom Ştirea care a bătut toate ştirile

Toate ştirile de politică internă ale săptămînii care aproape că se duse au pălit. Ce alegeri locale, ce Roşia Montană despre care preşedintele şi premierul au dat declaraţii care se bat cap în cap?! Marele subiect e divorţul lui Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier a ajuns la a patra despărţire, stîrnind imaginaţia jurnaliştilor de investigaţie şi punîndu-i pe jar pe cei de la monden care vor să afle de ce, cum şi pentru ce. 

Cu aerul lui de statuie grecească pusă la îngrăşat, Tăriceanu ştie la o adică să joace şi rolul Sfinxului, dacă-l întrebi despre ceea ce n-are chef să-ţi răspundă. Şi are, oricum, o discreţie pe care puţini politicieni români o deţin: nu-şi amestecă viaţa personală cu cea publică. Că dna încă Tăriceanu a mai comis-o, chemînd poliţia acasă ca să-şi schimbe cartolina de identitate şi umblînd cu escortă auto pe la treburile sale personale, asta ţine de eternul feminin autohton, în varianta sa ţopîrlănească.

 Tăriceanu, care tocmai ce începuse să urce în sondaje şi despre care Varujan Vosganian s-a exprimat că nu poate fi ţinut pe linie moartă în PNL devine cu acest divorţ un tip cu atît mai interesant şi politic. Bogat e, încă arată bine şi – auzită în autobuz de la o doamnă energică – „nu e ca porcii ăştia care-şi înşală nevestele, cînd se satură de ele. Decît să înşiri însurat curvele, mai bine patru divorţuri!”. 

Dar dacă nu fostul premier vrea să divorţeze, ci soţia lui a ajuns la concluzia că nu mai are nici un chichirez să mai stea cu el? Fiindcă acum bogată e şi ea, ca notăriţă de succes, şi suficient de tînără încît să nu-i mai convină diferenţa de vîrstă dintre ea şi Tăriceanu. Apropiaţii celor doi susţin că această căsnicie scîrţîia de mai mulţi ani, ceea ce pe doamnă o mai făcea să răbufnească în diverse chipuri. Ce-a fost, ce n-a fost, deocamdată cuplul Tăriceanu nu-şi dă poalele peste cap cu acuzaţii reciproce, o discreţie pe care aş saluta-o, dacă nu m-aş teme de eventualele lor declaraţii de la divorţul propriu-zis. Fiindcă la tribunal se rupe cuiul decenţei, moare discreţia şi partenerii în curs de separare simt nevoia să şi-o zică, pentru ultima oară. 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale