Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Suedia de peste gîrlă

Zoom Suedia de peste gîrlă

M-am plictisit de ICR. Orice ar face noua conducere, oricum ar întoarce-o, lucrurile sînt simple: o pierdere de timp ambițioasă și resentimentară. Cel mai rău, din toate, e resentimentul. Ăla care face din cal măgar și din țînțar tot măgar. Dl Marga a reușit să compromită tot ce a făcut bun vreodată. Și să omoare găina cu ouă de aur.

Într-un interviu dat Observatorului cultural, Dan Shafran, directorul ICR Suedia, spune, cu subiecte multe, dar cu un singur predicat, că, la Tîrgul de carte de la Göteborg, în ciuda angajamentelor și traducerilor contractate, România nu va mai mișca nici un deget. De ce? ICR mamă și tată (mazăr en' fazăr) afirmă că scriitorii români refuză să vină. Așa că fondurile au fost tăiate, iar toată munca depusă acolo s-a dus pe apa Sîmbetei. Ai dracu' scriitori români, cum boicotează ei socialismul suedez! Partea nașpa e că România avea statutul de țară invitată, iar pregătirea pentru eveniment a durat cîțiva ani. Tîrgul de la Göteborg e evenimentul anului, dar noi nu ne uităm la prostiile nordice.

Ca să ieșim semi-onorabil din această dilemă, s-au scos, totuși, din vistieria bucureșteană, 60.000 de euro, suficienți numai pentru închirierea standurilor și pentru plătirea taxelor. Gata. Cît despre cei 20 de scriitori traduși, dacă s-or găsi cîteva suflete miloase să le plătească drumul, bine. Dacă nu, nu. Așadar, vă sfătuiesc să vizitați site-ul http://www.petitieonline.ro/petitie/adio_icr_-p28301144.html și să semnați o petiție care, în românește, nu sună bine, "Adio, ICR!". Corect era "Adio, Marga!". Dar cine se uită la amănunte? F.I.

Publicat în Cațavencii, nr. 8(86), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint