Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tănase, „popa“ de la CNSAS, pretinde să i se sărute mâna

 

Este membru al Colegiului CNSAS. A fost secretar de stat pentru culte în Ministerul Culturii şi Cultelor în cabinetul Năstase şi este lector la catedra de Sociologia Religiilor, din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă. 

Este poreclit „popa Tănase“ şi are pretenţii să fie tratat ca atare. Un subofiţer din jandarmerie, angajat în dispozitivul de pază al CNSAS, a simţit pe pielea lui ce înseamnă să intri în coliziune cu „popa Tănase“, când membrul Colegiului a coborât cătrănit din limuzina de serviciu şi l-a luat la trei păzeşte: „Dar matale nu ştii să saluţi o faţă bisericească?“. 

Subofiţerul a făcut ochii cât cepele şi şi-a adus aminte vag, de la el, de la ţară, cum trebuie salutat un popă: „Sărut mânuşiţele, dom’ părinte“. „Aşa da“, i-a zis „popa Tănase“, după care i-a întins mâna la mozol. Cătana n-a gustat gluma, la care „popa Tănase“ l-a turnat la superiori, iar nefericitul a fost consemnat câteva zile. Până la noi dispoziţii, l-am luat noi în colimator pe închipuitul popă, că n-am prea gustat nesăratul banc cu ţucatul labei.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint