Ai un copil care trebuie să înceapă școala în septembrie? Ai vrea să te asiguri că primește educația pe care o merită, dar în același timp ți-ar plăcea să nu-ți aducă acasă COVID-19 ca să-și omoare toată familia de obezi cardiaci cu bătrînețe avansată? Guvernul spune că totul e sub control. Iată cum o să decurgă lucrurile.
1) Scăderea notei la purtare pentru elevii care se îmbolnăvesc și scoaterea lor la careu în fața întregii școli, să se învețe minte să nu se mai îmbolnăvească și altă dată și să strice planurile frumoase ale Guvernulu. Se știe că virusul e foarte sensibil și reacționează foarte prost la critici și măsuri disciplinare, așadar dacă virusul a făcut greșeala să infecteze vreun elev dintr-o școală românească, cu siguranță el va ține minte această umilință îngrozitoare și va părăsi de îndată corpul elevului fără să infecteze nici un alt elev, profesor sau părinte.
2) Elevii care joacă „lapte gros“ în pauze trebuie să anunțe cu minimum trei zile înainte conducerea școlii care este ordinea exactă în care vor sări, cine pe spinarea cui va ateriza și cine se va atinge cu cine, pentru ca profesorii să poată lua măsurile sanitare corespunzătoare, iar elevii care intră în contact să fie testați. În mod similar se recomandă identificarea cu minimum trei zile înainte a elevilor care vor să scuipe în timp ce joacă fotbal în curtea școlii, a elevilor din clasele mari care vor să poștească o țigară în spatele sălii de sport și a elevilor care vor să se pupe pe furiș lîngă ghena de gunoi.
3) Elevii care învață în școli fără apă curentă și cu toaleta în fundul curții să facă bine să se ducă acasă dacă au nevoie să se spele pe mîini sau să meargă la toaletă. Pînă la urmă, școala nu e chiar pentru toate uscăturile. Dacă erau elevi buni, viitorul țării, n-ar fi făcut atîtea fițe și n-ar fi avut nevoie să se spele pe mîini, să meargă la toaletă sau să se îmbolnăvească la fel ca ultimii repetenți. Bine că vrem educație ca afară, dar nu putem să stăm opt ore fără să mergem la toaletă!
Cred ca e necesar si un articol cu macar 3 idei de protejare a copiilor de noul an scolar.