Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 moduri în care să te salvezi singur dacă ești luat ostatic

Zoom Top 3 moduri în care să te salvezi singur dacă ești luat ostatic

Tragedia de la Onești ne-a atras tuturor atenția că România nu e o țară bună să fii luat ostatic. În general, e de preferat să nu ajungi ostatic în nici o țară, dar în România cu atît mai mult, pentru că ai toate șansele să mori de două ori: o dată de mîna răpitorului și o dată din neglijența celor care ar trebui să te salveze. Așadar, dacă vreți să trăiți o viață lungă și plină de împliniri, dar totuși se întîmplă să fiți răpiți, iată ce trebuie făcut.

1) Vorbește-te dinainte cu un prieten sau cu o persoană cunoscută să te răpească – Oamenii necunoscuți tind să fie mult mai periculoși decît oamenii cunoscuți, în plus e foarte greu să stabilești o relație într-o perioadă atît de scurtă de timp. Dacă e posibil, asigură-te că cel care te-a răpit are o inimă bună și e un om înțelegător care nu vrea să-ți facă rău, fiind dispus să te elibereze din proprie inițiativă, fără să trebuiască să discute cu un negociator mediocru, care probabil va încerca să-l convingă să-ți facă felul mai repede, ca să plece și el acasă, că nu vrea să facă ore peste program.

2) Dacă totuși te răpește un necunoscut, roagă-ți răpitorul să nu te lase pe mîna salvatorilor – Chiar dacă a primit ce voia, chiar dacă a încasat recompensa, imploră-l să nu lase oamenii răi să tragă în tine sau să-ți facă rău. Dacă e un om de omenie va înțelege că ai familie acasă și nu-ți permiți să-ți pierzi viața aiurea în timpul procesului de salvare, și te va lua cu el. Dacă e imposibil logistic să te ia și pe tine, roagă-l măcar să-ți facă rău el, nu cineva străin de la Poliție. În viață e foarte important să fii răpit de oameni cu suflet bun, nu împușcat cu gloanțe de cauciuc de hăndrălăi disperați după sporuri.

3) Dacă știi că urmează să fii răpit într-un oraș anume, pune-te bine cu echipa specială de intervenții din orașul respectiv – Scoate-i în oraș pe băieți la un mic și o bere, socializați, ajungeți să vă cunoașteți unii pe alții. Poate copilul unuia are nevoie de lecții de pian, poate nevasta altuia își dorește niște pantofi, aranjează tot ce trebuie ca să nu le lipsească nimic. Află dacă secția lor de Poliție e dotată cu tot ce trebuie. Dacă n-au pușcă cu lunetă, cumpără-le tu o pușcă cu lunetă. Dacă au un berbec vechi și răpănos de spart uși, adu-le tu de acasă un berbec nou și performant. Fă tot ce-ți stă în putință ca echipei de intervenție să-i pese de tine atunci cînd intră să te salveze, pentru că altfel…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint