Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 pregătiri de Paști în București

Zoom Top 3 pregătiri de Paști în București

Așa cum probabil ați auzit, dar nu vă pasă, Primăria Capitalei vrea să marcheze Paștele anul ăsta montînd beculețe. Și, vorba aia: cum altfel să sărbătorești răstignirea lui Iisus Hristos pentru păcatele întregii omeniri, dacă nu montînd beculețe de Paște în tot orașul? Așa e frumos. Dar dacă tot montăm beculețe n-am putea să facem și altele?

1) Primăria Capitalei ar putea elibera 10.000 de iepuri pe străzile Bucureștiului – Iepurii sînt pufoși, sînt drăguți și întruchipează Paștele ca nici un alt animal, cu excepția mielului la proțap. Ar fi o adevărată bucurie să vezi mii de urecheați care bîntuie prin tot orașul, cărînd coșulețe mici cu ouă colorate. Iepuri în stația de autobuz, iepuri în parc, iepuri pe șinele de metrou și printre roțile mașinilor. Copiii s-ar bucura nespus, bătrînii și-ar mai descreți frunțile, iar oamenii străzii ar avea ce să mănînce.

2) Un Iisus care cîntă, într-un ou uriaș de Paște, în rondul de la Piața Universității – Avem Iisus, deci bifăm tradiția. Avem ou de Paște, deci bifăm și comercialul. Nu în ultimul rînd, avem cîntatul, care atrage pe toată lumea dacă e să ne luăm după audiențele unor show-uri de profil precum Vocea României sau X-Factor. Dacă ne străduim puțin, pentru extra-eleganță și bun-gust, putem cu siguranță să facem cel mai mare ou cu un Iisus cîntător în el din lume și să intrăm din nou în Cartea Recordurilor, ca în vremurile bune ale celui mai înalt brad de Crăciun sau ale celui mai lung cîrnat. O altă soluție rezonabilă ar fi să-i atașăm și laserul de la Măgurele, astfel încît de Înviere, la ora 12 fix, toți credincioșii să-și poată aprinde lumînările concomitent cu lumină de la laser.

3) Concert Madonna în Dealul Mitropoliei – Și nu doar pentru că e o vedetă internațională care se pricepe la cîntat, dar mai are și un nume cu rezonanțe biblice, mai precis din Noul Testament. Mai întîi, Madonna ar putea să cînte cîteva de-ale ei, dar mai cuminți, așa, să nu deranjeze, iar după aia ar putea să cînte cîteva de-ale noastre, poate “Noi sîntem români”, “Ciuleandra”, “Trandafir de la Moldova”. La ora 12 fix, Madonna iese cu lumina afară din biserică și dă tonul la distracție, pe clasicul “Iisus a înviat din morți…”

2 comentarii

 1. #1

  Voi la ce biserica luati lumina?

  Clasicul de care amintiti e
  “Christos a inviat din morti.

 2. #2

  Guvernantii de dupa ’89 sunt lipsiti de cele mai elementare notiuni de bun simt, conduita moral crestina este zero, iar de aici natiunea si-a pierdut valorile esentiale pt o natie sanatoasa, scoala este decimata, ea produce doar olgute vasilescu, mult tupeu zidit pe un mare hau…asadar Sfintele sarbatori de Pasti sunt intampinate cu beculete care evident vor “impresiona” votantii ciumei rosii, pt ei Cristos si jertfa lui sunt evenimente pt prosti!
  Bravo tie natie tembelizata !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale