Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 sfaturi ca să intri în vorbă cu români în alte țări

Zoom Top 3 sfaturi ca să intri în vorbă cu români în alte țări

Toată lumea știe că cea mai mare bucurie a unui român atunci cînd pleacă în alte țări e să dea peste alți români aflați în aceeași situație. Odată format un astfel de super-grup de români regăsiți la mii de kilometri de casă, se va discuta despre politică, despre fotbal și, inevitabil, despre cît de inferiori sînt străinii la orice capitol, pornind de la băuturi alcoolice și oprindu-ne la băuturi alcoolice. Cea mai frumoasă parte e că asta va atrage și mai mulți români, care la rîndul lor vor atrage mai mulți români, și uite așa s-au trezit Spania, Italia și Marea Britanie cu milioane de români stînd la aceeași masă.

1) Primul pas ca să intri în vorbă cu alți români e să găsești români – N-ar trebui să fie foarte greu. Noi, românii, avem un al șaselea simț să recunoaștem alți români doar uitîndu-ne la ei. Așadar, e de ajuns să mergi pe stradă și la un moment dat să zici: “Mamă, ce fețe de români au ăștia!”. Șansele ca ei să răspundă: “Avem fețe de români pentru că chiar sîntem români! Dar ce fețe de români aveți voi!” sînt maxime. De-aici totul o să se lege de la sine. O să descoperiți că sînteți din același oraș, că ați fost colegi de bancă în generală și nu de puține ori o să aflați că sînteți rude de sînge, asta dacă nu cumva sînteți chiar frați gemeni separați la naștere.

2) Plînge-te zgomotos de modul în care alte nații fac lucrurile – E de-ajuns să zici cu voce tare: “Italienii fac pizza de căcat, mie îmi place pizza mea originală de la Piața Gorjului” și un alt român sigur o să te audă, chiar și de la o distanță de peste 3,5 kilometri, și-o să vină repede la tine ca să se alăture nemulțumirii. “Lasă, dom’le, pizza, dumneata ai văzut că femeile lor au mustață? Mama lor de broscari, că m-am săturat de ei!” “Hai să mîncăm mămăligă!” “Eu am niște țuică de la socru-miu.” “Aduc eu CD-ul cu Sandu Ciorbă.” Și uite așa se pornește o petrecere pe cinste care va putea fi oprită doar de carabinieri.

3) Oftează cu jale – Pe lîngă “horă” și “dor”, “jalea” este cel de-al treilea element național al românilor care nu poate fi reprodus artificial de străini. Dacă te simți singur într-o țară străină, oftează de trei ori cu jale și foc, și un alt român se va materializa instantaneu lîngă tine ca să-ți accentueze angoasa existențială. Pe de altă parte, e posibil să aibă mici, sarmale sau zacuscă, deci poate c-ar fi bine să fii prietenos. Oricum ar fi, măcar puteți să vă plîngeți împreună sau să încingeți o horă.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Pentru autorul textului, care nu-i rau deloc.
  Ai trait vreodata in strainatate mai mult de doua saptamani sau o luna?
  Sa incerci sa te integrezi, sa razbati si sa nu iti faci de ras poporul?
  Ci dimpotriva sa ii promovezi valorile, sa iti vorbesti de bine tara, insa in acdelasi timp sa nu devii nerealist in privinta problemelor?
  Eu cred ca dimpotriva noi ca popor ne integram prea bine, uitam sa vorbim si sa scriem corect romaneste si ca unii din noi, atunci cand vin in vacanta sau sa isi rezolve unele probleme in patria mama, vad doar lucrurile negative si tind tot timpul sa faca niste comparatii si conexiuni ciudate in loc sa se bucure pur si simplu de putinul timp petrecut acasa.
  Astept cu nerabdare si niste pamfleturi de calitate tintite catre politicienii care ne-au adus aici, indiferent de culoarea lor politica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • O instituție anticreștină

  22 octombrie 2019

  După ce a apelat la criminaliști de import spre a studia colecția de oscioare a șefului de campanie electorală morbidă a lui Klaus Johannis, DIICOT-ul i-a refuzat lui Gheorghe Dincă […]

 • Dictatorul român

  22 octombrie 2019

  Dacă îl punem deoparte pe Emil-Constantinescu-Cel-Învins-De-Securitate, ca pe un fluture rar, orbit și el de strălucirea puterii, dar cu frumoase desene morale pe aripi, insectarul președinților noștri prezintă doar gîngănii […]

 • Bellocrația

  22 octombrie 2019

  Deși termenul poate părea o invenție recentă, nu este. „Bellocrat“ apare la Suetoniu, la Ovidius, Wolfgang Lazius, Johann Pistorius, Plinius, Abraham Bzowski, Scipione Ammirato, Bartholomeo Gramondo și poate și la […]

 • O găina beată va cînta cucurigu pe palatul Victoria, însă foarte încet, ca să nu-l trezească pe Klaus Iohannis

  15 octombrie 2019

  După ce o tînără iraniană și-a dat foc în piața publică fiindcă fusese condamnată pentru port ilegal de nădragi bărbătești, ayatollahii care le interziseseră femeilor accesul pe stadioanele din Teheran […]

 • Elegie pentru Ciuma Roșie

  15 octombrie 2019

  Guvernarea PSD zace azi în colbul istoriei minore, doborîtă de propria fudulie, otrăvită cu propria prostie și sfîrtecată de propria trădare. PNL și Klaus Iohannis se împăunează cu uciderea ei, […]