Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Treceţi pe la apa Vavilonului*

Zoom Treceţi pe la apa Vavilonului*

N-am dat în doaga lui Neamţu, teologul politichiei care le-a servit pilde biblice arediştilor ca să-şi găsească şi el un loc în PDL, dar pînă nu va intra careva în cetatea pedelistă călare pe măgăruş şi nu-i va lua la goană din templul de pe Modrogan pe zarafii partidului şi nu-i va da de gol pe farisei, pe falşii profeţi şi pe ţuţării Cezarului, alegînd grîul de neghină, va tot aştepta o minune partidul lui Blaga – acest vameş care şi-a ratat Mîntuitorul –, aidoma damblagiului care nu mai credea să apuce ziua cînd se va ridica din pat să umble singur.

N-ajunge să-ţi spui popular ca să-ţi recapeţi popularitatea şi degeaba te declari european la Bruxelles, dacă nu te cred băştinaşii din Buhuşi. Cîtă vreme pedeliştii îi vor mai cînta Osana expiratului de la Cotroceni şi vor mai căsca gura la magiile cu telegondola ale Elenei Udrea şi ale lui Pinalti, confundînd drumul spre rai cu cel către Pietricica, şi-şi vor mai face chipuri cioplite după chipul şi ochelarii vreunui fost şef de serviciu secret dedulcit la bunuri lumeşti de import, vor bîntui prin deşertul opoziţiei, chiar dacă se va călugări Neamţu pentru binele cauzei şi Videanu îşi va împărţi averea la săraci. Şi nu le va fi mai mai bine dacă vor tot trîmbiţa că alţii aduc Apocalipsa după ce ei pe mulţi i-au adus în sapă de lemn.

Căci va trebui să mai curgă multă apă între malurile Iordanului pînă să uite lumea că au luat de la săraci ca să dea la bogaţi şi pînă cînd apostolii lor vor redeveni pescari de oameni, nu de şpăgi. Altfel mai uşor vor trece suvurile lor 4 x 4 prin urechea acului, decît se vor întoarce ei la gloria pămîntească.

* La apa Vavilonului, jelind de ţara Domnului, acolo şezum şi plînsăm. La voroavă ce ne strînsăm… – Psalmul 136.

Exclusiv online

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint