Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Trei chestii despre securism

Zoom Trei chestii despre securism

1) Trist e că Dacian Cioloș nu consideră securismul ca fiind o temă a zilei. Înțeleg, n-o fi vrut să spună că toți suntem puțin securiști, dar omul nici nu acceptă că Serviciile au fost și sunt o prezență mult dincolo de cadrul legal și constituțional. Refuzul temei are aceleași coordonate cu refuzul temei procurorilor murdari de corupție pe la bot. Mai mult de-atât: refuzul acestor teme nu face decât să-i lase PSD-ului mult spațiu de manevră. Legitim, cu argumente, PSD va continua să împingă mai departe propria ”dreptate” și spălarea lui Liviu Dragnea, justificate prin abuzurile ascultărilor ilegale și prin abuzurile procurorilor.

2) PSD și ALDE nu luptă cu Serviciile visând la vreo domnie a legii, e limpede. Parlamentul, în această conjunctură, a avut și are toate pârghiile prin care să ”rezolve” problema Serviciilor. De ce n-o face? Am putea avea mai multe răspunsuri. Unul este că sunt partide care put a securism, partide care nu vor – și nu pot – ca în comisiile speciale și de control al activității să se întâmple cu adevărat ceva. Alt răspuns ar fi că Serviciile sunt și ele formate, e evident asta, din mai multe grupări și mai multe interese, motiv pentru care PSD joacă și el pe piața asta.

3) Nimeni nu vorbește, nimeni nu-și asumă, e tăcere totală în legătură cu biznisurile SRI. Altfel, da, vorbim de piață liberă, dar când Sebastian Ghiță câștiga toate licitațiile și când licitațiile erau făcute astfel încât doar el și firmele colege de unitate să le poată câștiga, toți dădeau vina pe corupția PSD. Aia e, a existat și există, însă doar prezența Serviciilor în ecuație explică bunăstarea unor firme. Rezolvați HexiPharma scoțând variabila Servicii din joc!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint