Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un geniu din Târgoviște, în Parlamentul Europei

Zoom Un geniu din Târgoviște, în Parlamentul Europei

Cel mai uimitor cv de europarlamentar român este cel al Oanei Elena Antonescu. După ce absolvă o universitate obscură, „Nicolae Titulescu“, Oana își perfecționează studiile la European Research Institute, Birmingham University, apoi urmează o serie de training-uri succesive la Ministerul de Externe al Marii Britanii sau la Secretariatul European din Londra, când putea să absolve la Oxford sau Cambridge și să-și dea doctoratul la Universitatea „Valahia“ din Târgoviște, orașul ei natal.

S-a specializat în Relații internaționale, Studii euro-atlantice, Teoria și practica relațiilor internaționale, Studii de securitate, Integrare europeană, Politică externă și diplomație, Politici publice și integrare europeană, Analiza politicilor publice, Management public, Politici sectoriale, Instituțiile Uniunii Europene, Cultură organizațională, Guvernare și politici publice, Politicile comunității europene, Drept privat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept comercial, Drept bancar, Dreptul comerțului internațional și Drept internațional privat. În ciuda acestui iureș educațional, formidabilele abilități ale Oanei sunt exploatate in­fim, fiind numită membru al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară, unde se ocupă de obezitate și concentrația de cadmiu din apă și sol. Întrebată de redacția noastră dacă nu i se pare tragicomică juxtapunerea dintre lupta cu kilele în plus și specializările invocate în CV, Oana a preferat să tacă. Mult mai prudentă, Elena Băsescu a renunțat la capitolul educație din CV, pentru că tot a uitat unde a absolvit facultatea în America. EBA și Oana sunt prietene bune și se întorc pe urmele taților lor, căci ­înainte de ’89 Traian Băsescu era șeful Agenției NAVROM din Anvers, subordonată DIE, iar Marin Antonescu era consulul României la Bruxelles, acoperit ca ofițer DIE. Ceea ce, sincer să fim, nu vă dorim nici dumneavoastră, decât dacă aveți de gând să dați, într-o bună zi, socoteală.

2 comentarii

  1. #1

    Taica-sau, fostul sef al lui base la Anvers, a fost cu PSD-ul cind era bine sa fii cu PSD-ul, fiind prefectul judetului DB pe vremea lui Nastase. A picat Nastase, si-a redescoperit subalternul ajuns presedinte si si-a dat seama ca el era pedelist de mic, de fapt….

  2. #2

    Bai, stiti vorba aia stramoseasca: „Copii sefilor nostri vor fi sefii copiilor nostri”? Ete, poftim, ca e adevarata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint