Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Vorba trece, scrisul rămâne scump

Zoom Vorba trece, scrisul rămâne scump

Dar nu e gata. Naivilor, nu e gata. Credeați că ai scăpat cu Centenarul? Nu există așa ceva. Centenarul nu este pe datoria noastră, ci pe banii urmașilor urmașilor urmașilor noștri. Și, mai presus de orice, sărbătoarea Centenarului este o stare de spirit. Un fel de a fi. Mai precis, un fel de a fi aprig cheltuitor de bani publici pe achiziții obligatoriu lipsite de orice noimă. Uite, cum e asta de la Focșani, unde au fost cumpărate 160 de stilouri personalizate.

Scrisul nu este accesibil oricui. Sigur, obișnuiam să spunem asta pe vremea când efectiv nu era simplu să spui că ai unde și de la cine să înveți să scrii. Vremurile s-au mai schimbat, la fel și problemele. Recent, am descoperit că e greu să ai manuale din care să înveți să scrii corect, dar trecem noi și peste asta. Momentan, problema e că scrisul ne costă mult. Pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor Române de pe 24 ianuarie, Primăria Focșani a pus pe masă 70.000 de lei, bani cu care se vor cumpăra 160 de stilouri personalizate special pentru această ocazie.

Măcar la fel de interesant este că abia așa am aflat că, dincolo de această achiziție, Primăria Focșani avea și înainte un buget dedicat acestei zile care, în ședința în care s-a aprobat achiziția de stilouri, a fost suplimentat de la 200.000 de lei la 250.000 de lei.

Cu 60.000 de lei, Primăria mai vrea să ia 500 de steaguri tricolore, 500 de steaguri ale Uniunii Europene şi 1.000 de lănci pentru drapel, din lemn. Mai merg 30.000 de lei pentru cocarde, fulare şi steguleţe tricolore, 30.000 de lei pentru un dineu oficial și 10.000 de lei pentru un simpozion. Și încă nu am vorbit despre banii pe care îi dă Consiliul Județean Vrancea. Cică anul trecut au fost 560.000 de lei. Hai, băieți, e an centenar, ce naiba!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
romania100