Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

A 3.445.812-a poveste cu ANAF

Zoom A 3.445.812-a poveste cu ANAF

Două luni de zile a trebuit să treacă pentru ca ANAF să reușească totuși o mare performanță: să schimbe o cifră cu altă cifră, o sumă cu altă sumă într-o decizie de impunere electronică.

Pe scurt: în spațiul virtual personal trebuia făcută o modificare. Două luni a durat, două luni. Se apropia timpul să-mi fie blocat contul și modificarea nu se mai făcea. Până acolo, însă: am fost la sectorul de care aparțin, doamna știa despre ce e vorba, mi-a arătat din privire spre un teanc de hârtii.

– Și-acolo tot modificări, nu le acceptă baza de date. E o încurcătură, e undeva ceva stricat.

Îmi venea să-i spun unde, în faptul că România e o țară, însă femeia chiar își dorea să rezolve lucrurile și părea afectată de ce se întâmpla. Baza de date însă, neînțeleasa, întunecata bază de date, refuza, avea planurile sale.

Doamna de la ghișeu mi-a dat un număr de telefon la care să sun în caz că în următoarele zile nu văd modificarea în spațiul virtual. Bineînțeles, a trebuit să sun peste o săptămână, nu fusese făcută nici o modificare. Mi-a spus să mai aștept câteva zile, se lucrează din greu la baza de date. Amuzant a fost că doamna – cumsecade, cum ziceam – se simțea atât de prost că nu mă poate ajuta încât mi-a dat ceva de făcut. Pe ideea: decât să stai de pomană, să-ți faci gânduri cu datoriile la stat, să te consumi, mai bine du-te la sectorul 6, unde ai stat înainte, și adu de-acolo dosarul tău. Nu de alta, dar statul avea să-mi dea niște bani de vreun an, numai că, ce să vezi, nu mă găsea. Eu îl căutam electronic pe el și nu-l găseam, nu reușeam să-i penetrez baza de date, el mă căuta prin lumea reală, numai că în alt sector. Pfuu, a dracului încurcătură.

M-am dus, am luat dosarul, l-a predat la sectorul 5, iar într-o bună zi am intrat în spațiul meu virtual și, vă jur, se făcuse și modificarea în baza de date.
Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Acum cativa ani si mie mi-a blocat anaf(ura lor de incompetenti) contul (da, am un singur cont) pentru 1.73 lei datorati. Aveam in cont cam de vreo 800 de diferente si cam 1500 de primit inapoi de la ei, dar aia erau de dat, nu de luat, asa ca le-au ignorat. A durat peste 10 zile pana cand am putut sa folosesc iar contul, aka cardul. Concluzia este ca nimic nu se schimba, totul se transforma in mai multa prostie de stat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint