Nimic mai stupid decât credința că o să fie din ce în ce mai bine. Nu. Va fi, în cel mai bun caz, din ce în ce mai la fel.
Academia Română nu cred că a fost vreodată un exemplu de transparență sau democrație, însă, odată cu alegerea lui Ioan-Aurel Pop ca președinte, devine o instituție de-a dreptul grețoasă.
Ioan-Aurel Pop, istoric, după ani și ani de studii, după ce-a stat cu dovleacul în civilizațiile lumii cum stau femeile la coafor cu casca pe cap, vine și cugetă astfel despre zilele noastre: „Oamenii lipsiți de cultură generală și de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză alcătuiesc generația «Google», generația «Facebook», generația «SMS» sau toate la un loc!”.
Și, considerându-ne atât de proști încât să nu ne prindem din prima când vedem un papagal, domnul academician a continuat: ”Aici nu este vorba despre conflictul dintre generații, nici despre mitul vârstei de aur, nici despre nostalgia tinereții, ci de realism”. Cel mai jignitor din tot ce am reprodus mi se pare chestia asta cu ”aici e vorba de realism”. Refuz să cred că cineva, care a citit niște biblioteci și care a înțeles ceva din multele interpretări pe care le propun paradigmele de înțelegere a diferitelor perioade sau autori, vine și-ți trântește un ”aici e vorba de realism”, la fel cum aruncă un măcelar în galantar o carcasă de porc.
Omul este cel care a votat pentru Victor Ponta atunci când cu plagiatul, omul este cel care l-a susținut pe ministrul semianalfabet Valentin Popa pentru funcția de ministru al Educației.
Așadar, nu, nu va fi mai bine, nimic nu curge de la sine spre ceva mai bun. Mmm, oare ce ne învață istoria referitor la asta? Nu, nici prin gând nu mi-a trecut că l-am putea întreba pe unul ca Ioan-Aurel Pop.
2.575 de vizualizări
Si dv.dl ,dl Plesoianu,cum ati ajuns ce ați ajuns?Ca tocmai ați făcut turnatoria.