Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Adio, stînga

Zoom Adio, stînga

La umbra rînjetului prezidențial, sub paltonul aruncat neglijent pe capota unei mașini de protocol, crește România următorilor patru-cinci ani. O Românie din care, încet-încet, dispar partidele mari, fiind înlocuite cu partide mai mici și mai maleabile. După 30 de ani de distracție, PSD se aruncă singur în aer, urmînd ca rămășițele să fie răzuite cu meticulozitate de pe pereți prin primăvară, cînd iese Victor Ponta din amorțire și se dedică trup și suflet proiectului de a uni stînga românească în propria bucătărie. Pînă atunci, însă, PNL strînge tot, promițînd viitoare mandate și locuri eligibile pe listele pentru anticipate.

La finalul lui 2019, PNL și-a lăsat principalii adversari, USR, fără bani de campanii electorale, a mai strîns cîțiva traseiști și-și încordează mușchii în speranța că prinde, prin aprilie, minimum 40% din voturi și, prin iunie, 60% din județe și din orașele mari.

Cu un PSD care de-abia mai respiră, cu Pro România care se stinge înainte de a-și lua avînt și cu un USR încă în căutare de ideologie, stînga românească se duce încet-încet înspre cămara cu vechituri a istoriei. Dacă nu se trezește Traian Băsescu să facă o nouă scamatorie de dragul de-a rămîne în istorie, nu mai putem spera decît la o disidență în PNL, cînd s-o prinde Ludovic Orban că prea îl strîng sforile.

Citeşte mai multe despre:
tn
Editoriale