Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Aflată în insolvență divină, Biserica va plăti impozitele la Sf. Așteaptă

Zoom Aflată în insolvență divină, Biserica va plăti impozitele la Sf. Așteaptă

Când a fost somat să-și achite datoriile către buget, de către Direcția Financiară Caraș-Severin, episcopul Lucian Mic al Caransebeșului a declarat, printre apropiați, că plata impozitelor este o practică diavolească ce trebuie grabnic anatemizată. Episcopia datora statului 190.000 de lei impozite pe salariile preoților și încă două milioane datorii ale Protopopiatelor Oravița, Reșița, Băile Herculane și Caransebeș. Printr-un ordin bisericesc, Lucian Mic a desființat Protopopiatul Oravița, lăsând fiscul cu ochii în soare.

Mai apoi, pentru a-și pune la adăpost celelalte parohii de prigoana necuratului, la prima bătaie de clopot, preoții din Caraș–Severin au început să-și doneze Episcopiei Caransebeșului terenurile și pădurile. Odată cu desființarea Protopopiatului de Oravița a dispărut și o bună parte a istoriei bănățene, având în vedere că așezământul este unul dintre cele mai vechi din vestul Românei. Pentru că treaba din Banat i s-a părut minunată și în acord cu dorințele neexprimate ale Executivului, vicepemierul Liviu Dragnea a declarat în sfântă zi de duminică, într-o populară emisiune la TV, că nu este de acord să punem impozit pe credință, ținând astfel de șase evaziunii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint