Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

AKM contra telefon antiglonț

Zoom AKM contra telefon antiglonț

 ► În pubertate, Alexandru Ş. din Tomeşti a visat ca, la 25 de ani, să fie cu două femei dintr-o dată. Nu auzise vorba „Ai grijă ce-ţi doreşti!“: i s-a îndeplinit dorinţa şi a ajuns să locuiască în acelaşi apartament cu nevasta, cumnata şi copilul. Visul a devenit realitate românească udată cu alcool, apoi cu sînge: tînărul a venit acasă beat, s-a certat cu doamnele şi le-a tăiat cu cuţitul. Dacă Tomeşti n-ar face parte din zona metropolitană Iaşi, iar ei ar fi locuit la casă, sigur ar fi avut topor, nu doar cuţit; urbanismul le-a salvat pe cele două, care au scăpat cu plăgi multiple. Ăsta-i avantajul vieţii la bloc, în România: locatarii nu prea au topoare, securi, furci şi coa­se!

 ► Un tînăr din Cudalbi, Galaţi, are tot 25 de ani, ca omologul din Tomeşti, Iaşi, şi acelaşi hobby, băutul, dar 1) nu s-a întors acasă, să facă scandal, ci a rămas în barul comunal, şi 2) nu s-a certat cu nimeni, ci şi-a rezolvat stările sufleteşti într-un mod personal: a aruncat o ceaşcă aşa, într-o doară, fără ţintă. Dacă ar fi pus pariu cu alţi consumatori, pe o sută de tărie, că îl poate nimeri cu ceaşca, din prima, pe patronul barului, după ureche, încît să-l omoare, ar fi cîştigat. N-a pus, deci a ratat ocazia de a bea o sută de tărie, înainte de arest. Patronul barului l-a întîlnit, acum, pe îndrăgitul actor Larry Hagman.

 ► Tînărul din Vitan scăpat cu viaţă după ce a fost împuşcat cu un Kalaşnikov („M“ din AKM nu vine de la „modificat“, cum s-a scris prin ziare, ci de la „mo­dernizat“, Автомат Калашникова Модер­низи­ро­ванный) zice că trăieşte fiindcă un glonte s-a oprit în telefonul mobil ţinut la piept. N-am avut nici un telefon care să reziste mă­car la contactul cu cheile din buzunar, aşadar faza cu mobilul antiglonţ pare ca o promisiune electorală. Totuşi, nu m-ar mira să aflăm că a fost parte din campania de promovare a unui nou telefon din kevlar, cu cristale Swarovski!

Publicat în Cațavencii, nr. 48, 5-11 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint