Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Al optsprezecelea salariu

Zoom Al optsprezecelea salariu

Trist, dramatic, tragic de-a dreptul ce trăiesc angajații ASF, minunata instituție-sinecură a statului român. Situația grea, vremea nefavorabilă, poate chiar și Marte, intrat în retrograd, au făcut ca angajații instituției să nu-și încaseze cel de-al 15-lea salariu. Mă rog, au încasat o parte, vreo două miuțe de cap de vită bugetată, dar nu complet, ceea ce în universul fantastico-bugetar e echivalentul unei catastrofe. Păi, așa rău să fi ajuns statul român, cel cu buzunare adînci și dare de mînă, încît se apucă să-și păcălească sinecuriștii? De neconceput! Cred că cineva ar trebui să sesizeze Avocatul Poporului, Curtea Constituțională, Tribunalul de la Haga, poate chiar să-i scrie o epistolă lui Donald Trump.

Ce-i drept, puțină dreptate tot s-a mai făcut în instituție, cel puțin pentru sinecuriștii cei mari, căci șefii instituției au încasat niște prime, undeva între 11.500 și 25.000 de euro. Ceea ce nici nu-i cine știe ce, că de nu era marele faliment al fraților bulgari, de la Euroins, ar fi fost nu doar primele mai mari, dar și-ar fi luat și tot angajatul nu al 15-lea, ci al 18-lea salariu. Sau, ce, credeați cumva că Ciucă & Ciolacu au pus biruri pe firmulițe chiar numai ca să aibă de unde crește pensiile amărîților cu 13,8%, iar pe alea nesimțite și speciale tot cu același procent? Nț!

Echitate, nenicule, echitate social-democrat-liberală, asta înseamnă! Că așa se calculează și salariile astea, la sinecuriștii muncii. Uite, ca să nu vă mai tot întrebați de unde 15 salarii, vă explic eu. Anul are 12 luni, deci 12 salarii, da? Însă, tot în anul calendaristic mai sînt și undeva la 30 de zile de concediu și încă vreo 30 de sărbători legale. Deja sîntem la 14 luni. Dacă la astea mai punem și week-end-urile, care mai însumează vreo sută de zile pe lună, păi ajungem la un an de 17 luni, un an în care tradiționalul al 13-lea salariu, încă existent în lumea fantastico-bugetară, ajungem, cum ziceam, la 18 luni pe ani. Deci 18 salarii. Păi, spuneți și voi, să nu se simtă angajații ASF păcăliți de stat? Alo, nenea Ciolacu, nenea Ciucă, faceți dreptate, bre, la bugetari!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint