Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Alexander Bălănescu, Luiza Zan şi Petre Ionuţescu, invitaţi pe noul album byron

Zoom Alexander Bălănescu, Luiza Zan şi Petre Ionuţescu, invitaţi pe noul album byron

Sâmbătă, pe 16 martie 2013, de la ora 20:00, trupa byron va lansa cel de-al patrulea album printr-un spectacol la Palatul Copiilor din Bucureşti, urmând ca mai apoi să plece într-un turneu naţional de promovare.

Albumul va conţine 13 piese noi, va fi disponibil în două ediţii distincte – „30 Seconds of Fame” în limba engleză şi „30 de secunde de faimă” în limba română – şi, pe lângă membrii trupei, se vor face auziţi pe el şi mai mulţi muzicieni invitaţi.

Una dintre piesele noi conţine o partitură extinsă de vioară, şi a fost o mare bucurie pentru băieţii din byron când violonistul Alexander Bălănescu le-a acceptat invitaţia de a apărea pe album. „Pe Alexander Bălănescu l-am cunoscut prin buna noastră prietenă Ada Milea. La început ne-am temut că nu vom putea să ne sincronizăm programele, el fiind atât de ocupat şi călătorind atât de mult, dar în cele din urmă am reuşit să ne vedem într-o zi la studioul nostru din Bucureşti. A improvizat partea de vioară pe una din piesele noastre – trei straturi sonore distincte, de fapt – şi m-a impresionat prin calmul său desăvârşit. A fost o enormă bucurie să lucrăm alături de el”, spune solistul Dan Byron.

Colaborarea cu Luiza Zan (voce) a venit natural, după ce byron au avut-o ca invitată la un concert unplugged în vara lui 2012. „Luiza apare pe mai multe piese. După concertul unplugged din august, unde am avut-o invitată, a devenit clar pentru noi că o vom chema pe următorul nostru album – deşi ea poate nu ştia asta atunci. Ne înţelegem extraordinar din punct de vedere muzical, iar unele improvizaţii cu care a venit în studio ne-au lăsat pe toţi cu gurile căscate”, îşi aminteşte Dan Byron.

Petre Ionuţescu (trompetă – Blazzaj) nu este o apariţie nouă în lumea byron; el a mai fost invitat şi pe albumul din 2009, „A Kind of Alchemy”. Dan Byron îşi aminteşte: „Când i-am trimis piesa nouă, exista deja schiţa unei trompete acolo, aşa cum îmi imaginam eu că ar putea să sune. Petre a înregistrat atât o variantă apropiată de ce i-am trimis, cât şi ceva complet original, improvizat de el – varianta lui a sunat, fireşte, de mii de ori mai bine”. Trompeta a fost înregistrată la Timişoara în studioul AudioTM al lui Uţu Pascu.

Secţiunea de coarde a fost înregistrată la Los Angeles de către muzicienii Pablo Hopenhayn (vioară, violă) şi Juan Ignacio Emme (violoncel), membri Esession Strings, din CV-ul cărora fac parte colaborări cu Disney, Pixar şi Orchestra Simfonică a Ţării Bascilor. Pe noul album mai apare de asemenea muzicianul Mircea Mutulescu (oboi), vocalist în grupurile Jazzappella şi The Boxes.

Albumul byron – "30 Seconds of Fame / 30 de secunde de faimă" a fost înregistrat, mixat şi masterizat în studioul Real Sound & Vision, avându-l ca producător pe Victor Panfilov. Grafica albumului este realizată de către 6fingers după un concept original.

Biletele la concertele de lansare din Bucureşti şi din ţară oferă loc pe scaune în sălile de spectacol, sunt disponibile în număr limitat şi s-au pus în vânzare online pe www.eventim.ro (http://bit.ly/turneu-byron) şi în reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librăriile Cărtureşti).

byron este o formaţie de rock alternativ/progresiv. Din 2006 şi până azi au lansat 3 albume de studio ("Forbidden Drama", "A Kind of Alchemy" şi "Perfect" – un album de prelucrări după melodii româneşti). Trupa are la activ şi două producţii video – "Acoustic Drama", primul DVD unplugged românesc, şi "Live Underground în salina Turda", primul concert românesc difuzat pe HBO şi disponibil pe disc Blu-ray.

Site oficial: http://byronmusic.ro

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint