Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Alina Gorghiu: „Lui Băsescu i se potriveşte bancul cu sinucigaşul masochist: «Daţi-mi o lamă, vena o am eu!»“

Zoom Alina Gorghiu: „Lui Băsescu i se potriveşte bancul cu sinucigaşul masochist: «Daţi-mi o lamă, vena o am eu!»“

PNL. Ideea fiind: ce cred înfrînţii lui Băsescu, pardon, învingătorii fără vreun cîştig din USL.

Reporter: Alina Gorghiu, cînd pierde, cum arată / cum „face“ o femeie?

Alina Gorghiu: Îşi muşcă buzele, ţipă, tace, respiră adînc, încremeneşte, plînge sau oftează. Rar, sare la bătaie. Cam tot ce face şi un bărbat, doar că adaugă un strop acceptat de melodramă. Să înţeleg că nu ai întîlnit pînă acum o femeie dezamăgită? Şi pentru că întrebarea mă atinge şi pe mine, ţin să-ţi mărturisesc că m-a ferit Dumnezeu de gustul insatisfacţiilor sau al lucrurilor ratate. Peste încă zece ani în politică, sigur o să-ţi dau cel mai documentat răspuns. Sper că după parlamentarele de anul ăsta să nu mă dumiresc ce înseamnă să pierzi.

Rep.: O femeie cînd e înfrîntă? Cînd e victorioasă?

A.G.: Doamne, Dumnezeule!!! Nu e cam tîrziu pentru ABC-ul ăsta în materie de femei? De regulă, e înfrîntă atunci cînd recunoaşte, şi victorioasă cînd vrea ea. Sau invers! Înfrîntă? Cînd îşi pierde feminitatea, cînd uită să rîdă, cînd îi fac alţii agenda, cînd nu mai are simţul ridicolului. N-ai să aprinzi în mine fitilul feminismului cu egalitarismul de­suet, aşa că n-am să mă arunc în discuţii sterile despre familie şi copii, dar nici nu îţi voi face apologia carierei şi a discriminărilor profesionale. Discuţia asta abstractă, despre înfrîngeri şi victorii, îmi aminteşte versurile lui Radu Gyr, care spunea că „adevăratele înfrîngeri sînt renunţările la vis“. Or, asta chiar nu ţine de gen.

Rep.: Cînd au greşit Ponta-Crin în suspendarea lui Băsescu?

A.G.: La întrebări care întorc cuţitul în rană nu răspund. A­cum, serios vorbind, suspendarea n-a fost o greşeală, mai ales cînd susţine trend-ul de lipsă de popularitate a preşedintelui. Greşeala mare a fost acceptarea cvorumului şi bîlbele legislative aferente. Imposibil de prevăzut a fost însă politizarea instituţiilor statului. Dacă vă amintiţi, disputa referitoare la validitatea referendumului a generat, la un moment dat, un tablou grotesc al tensiunilor între instituţiile loiale preşedintelui Băsescu şi celelalte. Şi poate una din cele mai vizibile erori a ţinut de gestiunea comunicării. Insist pe asta, pentru că este atît de importantă… Pentru că golul lăsat este rapid folosit în avantajul adversarului şi, astfel, unul se erijează în victimă, ceilalţi în hăitaşi, tot pe bază de mesaj şi pe informare sau… dez­informare… Şi uite aşa, un final nedorit de majoritatea populaţiei.

Rep.: De ce vă place Băsescu, cel ce v-a îngenuncheat?

A.G.: Mai bine vă spun bancul cu sinucigaşul masochist: „Daţi-mi o lamă, vena o am eu!“.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint