Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ana Birchall s-a întors. Ura Elenei Udrea împotriva ei rămâne

Zoom Ana Birchall s-a întors. Ura Elenei Udrea împotriva ei rămâne

Victimă a unui oribil scandal sexual, Ana Birchall a trebuit să renunţe o vreme la cariera politică, până ce şi-a probat nevinovăţia în instanţă. Acum se întoarce pe cai mari, ca deputat de Vaslui din partea USL, întâlnind-o pe mai vechea ei colegă de deputăţie, Elena Udrea. O s-o vadă doar în Cameră şi mai puţin la universitate, deoarece, între timp, Udrea a renunţat la cariera didactică. Semnele arată că Udrea o urăşte sincer pe Birchall. Mai an, un blogger şiret a provocat-o pe Udrea, pe terenul ei propriu, lăudând-o pe Birchall că a apărut foarte puţin la televizor, deşi este înzestrată cu un şarm aparte şi cu acea charismă care subjugă electoratul, şi că singurul ei defect este că nu s-a înghesuit să apară prea des în spaţiul public.

I-a pomenit cultura şi studiile făcute la Yale, cât şi experienţa de avocat pe Wall Street. Aluzia la apariţiile televizate cu care ne-a obişnuit Udrea, ba în pantaloni de stăteau să crape pe ea în timp ce încăleca o şa, ba pe tocuri cui, în timp ce afară zăpada se canonea până la crucile cerului, era străvezie. Udrea a reacţionat ca o ţărăncuţă din Carpaţi, scuzându-se că nu o cunoaşte pe Birchall, deşi era colega ei la Universitatea „Cantemir“, având amândouă acelaşi grad didactic. Ana Birchall a reacţionat amuzată pe blog-ul personal câteva zile mai apoi, mirându-se că Udrea a afirmat în prima fază că nu o cunoaşte, pentru ca imediat după aceea să-şi aducă aminte că sunt colege şi că predau la aceeaşi facultate. Cel mai tare s-a minunat de faptul că Udrea a insinuat că studiile ei de la Yale n-ar face nici cât o ceapă degerată, de vreme ce a ajuns să predea la o biată universitate particulară din Bucureşti, unde era egală în grad cu Elena Udrea. Începând de la această egalitate în grade, deosebirile dintre cele două matroane ale politichiei româneşti erau atât de mari şi de defavorabile Elenei Udrea, încât aceasta avea motive temeinice să-şi urască colega. Dacă Birchall şi-a susţinut doctoratul în America, Udrea l-a luat la Bucureşti în condiţii penale. Într-atât de penale, încât acum nici nu mai recunoaşte că l-ar fi susţinut, ba mai mult decât atât, pentru că pretinde că nu-l mai are, n-a mai putut să-şi păstreze nici catedra de lector. Dacă Birchall a lucrat ca avocat în procedura insolvenţei, Udrea s-a ocupat de RAAPPS, şi a făcut-o atât de prost, încât va trebui să returneze regiei onorariile. Dacă Birchall părea că nu are nici un motiv să apară la televizor, Udrea a trebuit să facă exerciţii de imagine mergând până la şpagat şi ţucahare, doar pentru a-şi întreţine legenda, ba croşetând sarmale, ba cântând cu mopul, ca în cele din urmă să se dezbrace de cojoacele Dolce& Gabbana, să se travestească în trenţe de Cenuşăreasă şi, pentru a scăpa de furia bucureştenilor, să candideze acolo unde a înţărcat mutul iapa.

Publicat în Cațavencii, nr. 2 (80)/2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint