Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

ANAF-ul cel bine păzit de firme care-l curăță-n buget

Zoom ANAF-ul cel bine păzit de firme care-l curăță-n buget

Dacă tot s-au pus pe treabă și adunat bani, ca să acopere găurica aia care e și nu e în buget, băieții de la Finanțe au decis să facă totul sub protecție. Că, vorba aia, cu așa mulți bani adunați de la fraierii plătitori de taxe, nu se știe niciodată. Și doar n-o să riște tocmai ANAF-ul să fie furat de hoți, alții decît politicienii și firmele prietenilor bugetofagi.

Așa se face că, pe data de 28 martie, a fost scos la mezat un contract prin care urma să fie asigurată paza la Regionala București pentru următorii patru ani. Chestie sofisticată, desigur, căci contractul implica atît servicii de patrulare și supraveghere, cît și monitorizare a sistemelor de alarmă, ba chiar unități de intervenție. Oarecum previzibil, contractul a fost cîștigat de Integra Guard SRL, altfel o firmă prietenă a instituției, ba chiar a mai multor instituții publice de prin București, de la Primărie și pînă la Operă. Serviciile astea de pază vor scoate din bugetul ANAF nu mai puțin de 16,5 milioane de lei plus TVA, ceea ce nu-i tocmai rău, dacă ne gîndim că instituția era pregătită să plătească și 18,4 milioane, că așa își stabiliseră prețul maxim.

Pe de altă parte, tot băieții de la Integra Guard SRL, că doar am mai scris noi și la momentul respectiv, cîștigaseră paza și protecția ANAF-ului din București și în anul 2019. Atît că de atunci și pînă acum prețul a crescut de la vreo 2,5 milioane anual la peste 4 milioane, că doar, vorba aia, s-au scumpit banii.

Integra Guard, așa cum ziceam și mai sus, este o firmă tare prietenă cu contractele publice și, implicit, are și un patron cam prieten cu politica. Cornel Dinu – a nu se confunda cu Mister de la Dinamo – a jucat o vreme în sfera ALDE și e un bun prietenar al lui Popescu Piedone, acum plecat la facultate pe la Rahova, sau Jilava, sau unde e omul închis. Bașca, Integra Guard asta nu-i nici măcar singura firmă de pază și făcut bani a afaceristului conectat la politică. Într-o vreme se juca de-a adunatul banilor din bugetele publice prin Magic Star Security, care a ajuns la el prin intermediul unor foști milițieni care, ieșiți la pensie probabil, și-au făcut firmă de pază, din plictiseală.

Pe de altă parte, același ANAF a decis să păzească și Regionala Cluj, că or fi ei, ardelenii, mai cinstiți și mai lenți, însă nu poți risca tocmai acum.

Cu aceeași rețetă, cu patrulare și intervenții și tot ce trebuie, și tot pentru următorii patru ani, valoarea contractului de la Cluj abia dacă a ajuns la 3 milioane de lei plus TVA. Bașca, licitația s-a făcut și ceva mai devreme, prin 18 februarie. Însă au respectat băieții aceeași rețetă, contractul fiind atribuit tot unei firme prietene, de data asta Sheriff Guard Protection SRL, fix aceeași firmă care primea, în urmă cu puțin mai bine de doi ani ani, aceleași servicii de pază, pentru vreo 4 milioane de lei. O obișnuită a contractelor cu bani public, Sheriff Guard Protection este deținută de Sorin Costel Dumitriu și de mama acestuia, Monica Dumitriu, fiind inițial pe numele fostului polițist Costache Dumitriu, tatăl lui Sorin Costel. Care Sorin Costel, cum altfel, s-a jucat și puțin de-a politica, prin Consiliul Județean Vaslui ori pe la ANIF, fiind altfel un mic sponsor al PNL, prin intermediul firmei. Că doar, vorba aia, iei bani de la stat, dai bani la stat, dai bani ălora de iau de la stat și apoi împart, important e să fie bine păzit procesul.

La Brașov, ca și chestie doar, s-au plătit aproape 6 milioane, dar nu vă mai plictisim cu detalii și de aici, c-ați înțeles cum stă treaba.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint