Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Andreea PAUL Vass: „Dedesubturile contează”

Zoom Andreea PAUL Vass: „Dedesubturile contează”

 

Funcţie: consilierul lui Boc. Carte: Forţa politică a femeilor, Editura Polirom, 2011.

 

Femeia e swing

Reporter: Depinde politica de ceea ce avem în pantaloni sau sub fustă? Ne şantajează propriul sex?

Andreea Paul Vass: Nu cred. E o întîmplare că avem doar 10% femei în Parlament, doar 3% primăriţe şi doar două doamne ministre, ceea ce mă face să lansez o cruciadă pentru egalitatea de şanse. Militez pentru o cotă minimală de gen. Dacă am avea 90% femei în Parlamentul României, 97% primăriţe şi 14 ministre, cu siguranţă aş face acelaşi lucru. Aş milita pentru eliminarea discriminării vădite a bărbaţilor. Pe scurt, dedesubturile contează.

Rep.: Ce-i o femeie?

A.P.V.: Va mai trece multă vreme pînă să devină posibilă vreo concluzie în acest sens. Există, se pare, grupuri reacţionare care boicotează orice tentativă de a forţa un acord. Unele se încăpăţînează să demonstreze că femeile sînt doar mame. În cealaltă extremă, femeile nu ar avea suflet. Altele multiplică sofisme de genul „ne plac doar femeile care ştiu să fie feminine“. Prin urmare, economistă din fire, prefer o definiţie funcţională. Obiectiv vorbind, o femeie e ceva fără de care nu se poate atinge echilibrul. În jazz se numeste swing.

Citiţi interviul integral în ediţia tipărită a revistei Caţavencii, pe care o găsiţi, începînd de miercuri, la chioşcurile de ziare.

8 comentarii

 1. #1

  Ha, haaaaa….f tare.

 2. #2

  fratie, mariti si voi timingul la articolele invartitoare de pe prima pagina ca nici daca eram olimpic la romana nu reuseam sa citesc atatea poze in 3 sec.

 3. #3

  MIrela, daca faci click pe oza se deschide articolul cu poza inclusa si poti citi in liniste.

 4. #4

  “o femeie e ceva” … ceva ?hm
  cand a zis “swing” se gandea la “acel” swing ? nu cred ca la jazz , clar…
  si vorbind practic, asa cum e si in politica ro, “de de, supturile conteaza”

 5. #5

  daaa….e foarte tare individa asta – atit de tare ca i-a zis unuia intr-un studio de televiziune ca e prea tare in gura si s-ar putea sa si-o ia peste bot….ea stie cum e sa fii tare in clanta:ti-o iei imediat peste bot…

 6. #6

  Am ras in hohote. L-am citit integral in forma tiparita si e buna rau tipa asta…mintea ii merrge brici si are un umor incredibil pentru o economista care apara un guvern stramb.

 7. #7

  Muierea asta, are momente cand este mai “buna” decat udrea si anastase la un loc! In privinta inteligentei, ar fi o jignire,pentru ea, s-o compar cu cele doua parasute mentionate mai sus. E buna, ce mai! Pacat ca-i pedelista!

 8. #8

  Să ştii că are! Nu e preferata mea, dintre toate femeile care-au călcat vreodată în politică, dar e foarte deşteaptă şi informată! Că mai scapă câte-o perlă de genul “s-ar putea să ţi-o iei peste bot”, asta deja ţine de comportament şi poate şi temperament…Zic “Poate!”, nimeni n-are de unde să ştie precis…Oricum, susţin ideea pentru care zice că “militează”…DAR nu ţin neapărat să văd mai multe femei în politică, decât dacă sunt DEŞTEPTE şi au coloană vertebrală! Ne-am cam săturat cu toţii de pupincuriste şi “Yes! Women”….Părerea mea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]