Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Andreea Paul Vass: „Sînt sensibil mai potrivită”

Zoom Andreea Paul Vass: „Sînt sensibil mai potrivită”

Nu mai devreme de săptămîna viitoare, începe păruiala în organizația de femei PDL. Care va fi președinta? Andreea Vass ori Sulfina Barbu. Consiliera lui Boc ori ministra muncii? 

Reporter: Calităţi și defecte: Sulfina?

Andreea Paul Vass: Calităţi? Consecvenţa. Este o bună jucătoare de echipă. Defecte? Cel pe care am încercat să-l exploatez eu a fost dorinţa de a face prea multe lucruri deodată.

Rep.: Udrea?

A.P.V.: Calităţi? Aş nominaliza în primul rând eficienţa. Puţini politicieni i se pot compara. Aş adăuga ceea ce englezii numesc resilience. Defecte? Stîrneşte invidii, îndeosebi printre bărbaţi.

Rep.: Elena Băsescu?

A.P.V.: Aş trece, cu riscul de a fi greşit înţeleasă, tinereţea. Şi la calităţi, şi la defecte.

Rep.: Paul-Vass?

A.P.V.: Las laudele pe seama altora. Defecte am destule, deşi mă străduiesc să le corectez. De pildă, excesul de sinceritate de care dau uneori dovadă.

Rep.: De ce vă urîţi atît încît să vă expuneţi unei lupte inutile?

A.P.V.: Nu urăsc şi nici nu mă urăsc. Iar lupta nu este inutilă. Îţi încerci forţele, înţelegi mai bine oamenii şi îţi căleşti prieteniile. Îţi faci cunoscute proiectele şi înregistrezi reacţiile celor din jur. Inutilă şi contraproductivă într-o democraţie poate fi doar lipsa de implicare.

Rep.: Andreea din Bobota e frumoasă, de ce se bagă cu năsoasa de Sulfina?

A.P.V.: Frumuseţea şi urîţenia sînt în ochiul privitorului. Lăsând estetica, retorică, fireşte, în cazul întrebării la o parte, mă bag deoarece cred că am ceva serios de spus.

Rep.: Ce naibii v-a apucat, nu puteţi sta locului?

A.P.V.: Nu pot. Nu-i înţeleg pe cei care se plâng mereu că o ducem greu, că nu se mai poate aşa, dar în vremea asta băltesc, amorf. Aviatorii au o vorbă. Începi cu un sac plin de noroc şi cu unul gol de experienţă. Ca să supravieţuieşti, trebuie să umpli sacul de experienţă înainte să se golească cel cu noroc. Aşa e şi în politică – trebuie să capeţi experienţă în confruntări şi să te lupţi pentru proiectele în care crezi.

Rep.: O să pierdeţi, Boc nu vă ţine spatele, cum îi face Băsescu lui Udrea, Elenei şi Ioanei Băsescu.

A.P.V.: Mulţumesc de cobeală. Rămâne de văzut. În pofida insinuărilor subtile, jocurile nu sunt făcute. PDL este un partid democratic, competiţia este una corectă. Cea care va câştiga, va fi susţinută de conducerea partidului. Personal, cred că aş fi sensibil mai potrivită, şi fiindcă eforturile mele sunt mai concentrate. Asta e însă altă problemă. Chiar dacă pierd însă, voi pierde onorabil, in favoarea unei echipe și mai puternice.

Rep.: Ce-i o femeie?

A.P.V.: Bărbaţilor le place să spună că femeia este un mister de neînţeles. S-o lăsăm aşa, pe moment. Important este să acceptaţi că vă suntem partenere de jure şi de facto, că avem aceleaşi drepturi şi aceleaşi obligaţii, că merităm acelaşi respect. Util ar fi şi să nu confundaţi înţelegerea cu controlul.

Rep.: V-aș lua pe imaginație de femeie. Aţi scos cartea „Forţa politică a femeilor”. Sulfina şi-a lansat platforma „Forţa femeilor PDL”. Voi, femeile!

A.P.V.: Nici bărbaţii nu-s mai prejos… Eu mă bucur că expresia prinde, că femeile încep să conştientizeze forţa pe care o au şi că devin tot mai dispuse să o folosească în scopuri constructive.

Rep.: Apropo, ce-aţi mai gătit în ultima săptămână?

A.P.V.: Am gătat nişte proiecte la care lucram de multă vreme. Şi, cum soţul meu găteşte excelent, n-am suferit nici de foame.

1 comentariu

 1. #1

  Doamne cat de sfioasa si adolescentina este aceasta minunata doamna !! Scrie si carti?!! Mare pacat d-le Istodor ca ati descoperit o eminenta cenusie atat de tarziu! Cat de mult ii “respect” pe cei de la putere, nici nu va dati seama. Modul in care gandeste si se exprima, este asemanator cu al altei “frumuseti” P.D.L: MIHAELA STOICA deputat de Piatra-Neamt! Cred ca suntem extrem de norocosi ca avem in fruntea bucatelor astfel de “doamne”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]